Osvěžující letní potěšení: Mražené jogurtové muffiny s ovocem a ovesným základem

Moje hodnocení
1x

Hledáte zdravou a přitom naprosto lahodnou letní dobrotu, která se hodí jako lehký dezert nebo svačinka? Mražené jogurtové muffiny s ovesným základem a ovocem vás nadchnou svou jednoduchostí i chutí. Bez pečení, s minimem surovin – a výsledek? Skvělý!

12 porcí
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Promíchejte jemné ovesné vločky s arašídovým máslem a javorovým sirupem. Vytvořte kompaktní směs a nechte ji chvíli odpočinout.
  2. Připravte si silikonové formičky na muffiny a směs do nich rovnoměrně upěchujte – vytvořte tak pevný korpus.
  3. Oslaďte jogurt medem a pomocí lžíce ho navrstvěte na ovesný základ v každém košíčku.
  4. Posypte muffiny zmrzlým nebo čerstvým ovocem a vložte je do mrazáku. Nechte ideálně odležet přes noc. Podávejte vychlazené, přímo z mrazničky.

Vyzkoušejte také mini Pavlovy s ovocem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Letní mini Pavlova s čerstvým ovocem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty