Suroviny
- ovesné vločky (jemné) 90 g
- arašídové máslo 60 g
- javorový sirup 60 g
- řecký jogurt 500-600 g
- med 2 lžíce
- mražené ovoce (nebo čerstvé, podle chuti)
Postup přípravy
- Promíchejte jemné ovesné vločky s arašídovým máslem a javorovým sirupem. Vytvořte kompaktní směs a nechte ji chvíli odpočinout.
- Připravte si silikonové formičky na muffiny a směs do nich rovnoměrně upěchujte – vytvořte tak pevný korpus.
- Oslaďte jogurt medem a pomocí lžíce ho navrstvěte na ovesný základ v každém košíčku.
- Posypte muffiny zmrzlým nebo čerstvým ovocem a vložte je do mrazáku. Nechte ideálně odležet přes noc. Podávejte vychlazené, přímo z mrazničky.

Mražené jogurtové muffiny s ovocem a ovesným základem Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také mini Pavlovy s ovocem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Letní mini Pavlova s čerstvým ovocem