Suroviny
- jahody (na červené nanuky) 2 hrnky
- lesní plody (NEBO lesní ovoce (maliny, borůvky, ostružiny) na fialové nanuky) 2 hrnky
- sirup z agáve (nebo med) 3 lžíce
- bílý jogurt 1 kelímek (150 g)
- Forma na nanuky
- dřívka na nanuky
Postup přípravy
- Jahody (nebo jiné ovoce) nasyp do mixéru, přidej dvě lžíce sirupu a vše rozmixuj.
- V jiné nádobě smíchej bílý jogurt a jednu lžíci sirupu.
- Střídavě vrstvi jogurtovou a jahodovou směs do formiček na nanuky. Nejlépe to půjde lžící.
- Nakonec do každého nanuku zapíchni dřívko.
- Ulož do mrazáku nejméně na 6 hodin, ale klidně i přes noc.
Domácí jogurtové nanuky s ovocem pro lední medvědici Zdroj: Velká medvědí kuchařka