Suroviny
- jahody na červené nanuky 2 hrnky
- NEBO lesní ovoce (maliny, borůvky, ostružiny) na fialové nanuky 2 hrnky
- agáve sirup nebo med 3 lžíce
- třtinový cukr (bílý jogurt) 1 kelímek (150 g)
- formičky na nanuky
- dřívka na nanuky
Postup přípravy
- Jahody (nebo jiné ovoce) nasyp do mixéru, přidej dvě lžíce sirupu a vše rozmixuj.
- V jiné nádobě smíchej bílý jogurt a jednu lžíci sirupu.
- Střídavě vrstvi jogurtovou a jahodovou směs do formiček na nanuky. Nejlépe to půjde lžící.
- Nakonec do každého nanuku zapíchni dřívko.
- Ulož do mrazáku nejméně na 6 hodin, ale klidně i přes noc.
Domácí jogurtové nanuky s ovocem pro lední medvědici Zdroj: Velká medvědí kuchařka