Suroviny
- tučný tvaroh (ve vaničce) 250 g
- řecký jogurt 180 g
- vanilkový cukr (bio) 1 ks
- sirup z agáve 1–2 lžíce + na ozdobu
- limetková kůra (nebo z citronu) 1 plod
- jahody (pokrájené nebo lesní) 2 hrsti
- maliny 1 hrst
- vločky (pšeničné rýžové nebo jiné cereálie/granola) 2 hrsti
Postup přípravy:
- V míse smíchejte tvaroh s jogurtem, cukrem, sirupem a kůrou z limetky.
- Pekáček (my máme o velikosti 25×20 cm – aby se vešel do mrazničky) vyložte pečicím papírem.
- Krém rovnoměrně rozetřete pomocí stěrky. Navrch dejte ovoce, vločky a můžete ještě zakapat sirupem.
- Vložte do mrazničky minimálně na 3 hodiny. Jakmile jogurt s ovocem ztuhne, snadno ho odlepíte od pečicího papíru.
- Nakrájejte a podávejte. Pozor, v teple začne rychle povolovat. Co nesníte hned, nechte si v mrazničce na později. Snězte vše do 48 hodin.
Další recepty na zmrzlinové nebo jogurtové osvěžení:
Nebo vyzkoušejte kávovou zmrzlinu s čokoládovou sušenkou podle Šéfa:
Kompletní recept najdete ZDE