Novinky na trhu: marakujové pivo, limitovaná edice vína nebo meruňkový koktejl

Pojďme se na začátku měsíce podívat na další zajímavé novinky z gastronomie. Tentokrát jsme připravili vyloženě nápojový speciál – ochutnat totiž můžete marakujové pivo, limitovanou edici červeného vína nebo koktejl, který voní po meruňkách.

Pivovar Proud a jejich Maracuja Ale

Plzeňský pivovar Proud pokračuje ve spolupráci s rovněž plzeňskou společností YUZU. Po prvním společném speciálu Yuzu Pale Ale, u zákazníků velmi úspěšném, nyní následuje novinka z dalšího zajímavého exotického ovoce – Maracuja Ale. „Naše Maracuja Ale je nefiltrované pivo žluté barvy s lehce exotickou vůní maracuji připomínající meruňky či mango. V chuti je pivo lehké a mírně nakyslé, což podporuje jeho dobrou pitelnost. Celkový dojem je podtržen suchým dozníváním hořkosti,“ charakterizuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

Maracuja, mučenka, passion fruit… je ovoce, které vyniká lahodnou sladkokyselou chutí, výrazným aroma a příjemnou šťavnatostí. Ve žlutooranžové dužině je velké množství semínek, která mají kromě jiných příznivých vlastností také vysoký obsah antioxidantů s protizánětlivým účinkem. „Farmáři z Jižní Koreje maracuju zpracovávají stejnou metodou jako již známé yuzu. Tím je zachována vůně, mnoho vitamínů, antioxidantů a samozřejmě originální chuť. Kombinací s vybranými chmelovými produkty od zkušeného týmu pivovarníků se přednosti naší maracujové směsi povedly přenést do velmi originálního piva, které na českém trhu nemá obdoby. Z výsledku jsme nadšeni a přejeme si, aby zákazníkům toto pivo chutnalo stejně jako nám. Jemnost a elegance osloví něžné pohlaví, ale pochutnají si i ostřílení pivaři, kteří rádi objevují nové originální chutě,“ dodává Petra Krističová.

Maracuja Ale je možné zakoupit v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách či ochutnávkových pivnicích. A to v 500ml plechovkách a v lahvích o objemu 330 ml.

Rozmarné Cuvée Jiřího Menzela 2021

Když se spojí příjemné s užitečným, vznikají vždy ty nejlepší věci. A stejně tak to je i v tomto případě. U příležitosti výročí nedožitých 85. narozenin Jiřího Menzela vznikla ve vinařství WILOMENNA limitovaná edice červeného vína Rozmarné Cuvée, které nejen výborně chutná, ale firma z každé prodané láhve věnuje do Nadačního fondu Jiřího Menzela 50 Kč, aby tak podpořila dobrou věc. Založení Nadačního fondu Jiřího Menzela vychází z náročné situace, kterou Olga Menzelová s Jiřím Menzelem zažívali. Po dobu tří let byl odkázán na 24hodinovou péči druhých, dva roky strávil doma. Vypadá to, že když jste mediálně vidět, máte dostatek finančních prostředků, což se mnohdy významně liší od skutečnosti. A tak jedním z cílů nadačního fondu Jiřího Menzela je vybírat prostředky pro významné umělce, kteří se ocitnou v situaci podobné té, do jaké se dostal Jiří. Aby tito umělci mohli spokojeně a důstojně dožít.

Rozmarné Cuvée je limitovanou edicí s lehce kořenitým nádechem, ve které se mísí chuť lesních plodů s vařenými povidly a celý rozverný dojem podtrhuje jeho vášnivě červená barva. Víno krásně doplní na grilu upravené červené maso a zvěřinu.

„Jedná se o smyslnou kombinaci Svatovavřineckého z šedesátiletých keřů, jemného Pinotu noir a rubínově červeného Dornfelderu,“ vyjmenovává benefity tohoto lahodného nápoje vinařka a spolumajitelka vinařství Kateřina Mikulíková a vysvětluje, proč se v jejich vinařství dbá především na kvalitu. „Vína WILOMENNA si zaslouží jen ty nejlepší hrozny. Proto jsme si k pěstování révy zvolili jedinečné místo Blšanský Chlum s výjimečným sopečným podložím.“ Vína zde vznikají s minimálním zásahem a bez zbytečných přídavků. Také tím získávají svou exkluzivní chuť.

Chia Shake a meruňkový koktejl

Užívejte si dokonalé sladké chutě a vůně léta a odstartuje svůj den osvěžujícím Chia Shake meruňkovým koktejlem! Ten vám navodí tu pravou atmosféru léta, dodá energii a může podpořit i štíhlou linii. Koktejl je založen na účincích blahodárných chia semínek a vyniká pravou meruňkovou chutí, kdy budete mít pocit, že si vychutnáváte koktejl z právě utržených zralých meruněk. Kromě lahodné chuti oslní vyladěným složením, ve kterém nechybí MCT olej z kokosu navozující v organismu stav ketózy, ale ani proteiny, omega-3 mastné kyseliny, vláknina, vitamíny nebo minerální látky. Koktejl nejen chutná, ale díky svému nabitému složení také může pomáhat při spalování tuků a hlídání štíhlé linie nebo hubnutí, zvládne účinně zasytit, dodá potřebnou energii a může snížit i únavu a vyčerpání. Navíc může podpořit i správnou funkci kardiovaskulárního systému a udržet zdravou hladinu cholesterolu v krvi.

Ideální je jak na snídani pro správný start dne, tak jako svačinka například po sportu nebo kdykoli během dne. Jako stvořený je na cesty a dovolené, kdy ho za pomoci šejkru můžete připravit prakticky kdykoli a kdekoli. Jedno balení vystačí minimálně na 10 koktejlů, a tak skvěle vyřeší i stravu během dovolené, kdy můžete zdravě hřešit a užívat si sladké chuti, a přitom mít své stravování pod kontrolou. Snadná je i jeho příprava. Jednu odměrku (30 g) stačí rozmíchat s 0,3 litrů mléka nebo vody a následně konzumovat.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty