Novinky na trhu: alkoholické nápoje, novinky z fast foodu a sladká tečka

Novinky, které rozhodně musíte prozkoumat! Dva tipy se hodí na nadcházející grilovačky a rodinná setkání. Další tip si vychutnají především milovníci sladkého. No a na závěr tu máme fastfoodovou novinku pod taktovkou Přemka Forejta.

Ledová šestka od Bohemia Sekt

Bohemia Sekt Ice se stal základem pro stylová letní setkání. Cinknutí kostek ledu o skleničku, zašumění vychlazeného Bohemia Sektu a snítka máty – to je kouzlo geniálně jednoduchého letního osvěžení, ideálního na setkání přátel a žhavou letní párty. K bílým ledovým bublinkám přibyla vloni i rebelská sestra Bohemia Sekt Ice PiNK! Nespoutanost a svěžest vonící po malinách je příslibem nekonečného dobrodružství.

Bohemia Sekt Ice v bílé stylové lahvi na trhu doplnily i dalších velikosti. Po boku osvěžujících letních bublinek o objemu 0,75 l se objevila dvojnásobně velká Magnum lahev i velikost jedné porce (0,2 l), ideální pro ty, kdo chtějí pro sešlost přátel nachystat chladicí nádobu plnou drobných lahviček.

NOVINKY 2023: Čtveřici sektů podávaných na ledu letos doplňují další dvě varianty, Bohemia Sekt Ice PiNK! Magnum a Bohemia Sekt Ice PiNK! 0,2 l. Ledová šestka je tak kompletní a párty se může rozproudit!

Věnečky Janeček a nová příchuť

Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici se specializuje na jeden konkrétní dezert – věneček, který nabízí v mini verzi a v několika různých příchutích. Stálou nabídku, tvořenou máslovým, čokoládovým, pistáciovým a citronovým věnečkem, v průběhu roku doplňují limitované edice jako podzimní slaný karamel či zimní kokos. Nebo aktuální jarně-letní jahoda.

Minivěneček s maxi chutí. Krém, ukrytý v sytě červeném korpusu, v sobě koncentruje plnou chuť zralých jahod připomínající slunné letní dny. Netvoří jej přitom nic jiného než máslo, rozvar z jahod a trocha cukru. Výsledkem je svěží, jemně nakyslá chuť připomínající oblíbenou jahodovou zmrzlinu. Podobně jako ostatní věnečky je i nejnovější jahodový přírůstek polosladký.

Klasika párovaná s koktejly

Roman Janeček svou nabídku nedávno rozšířil také o RTD (ready-to-drink) koktejly, jež vznikly ve spolupráci s Ondřejem Hniličkou z pražského Hemingway Baru. Všechny tři koktejly jsou variacemi na známé klasiky: Old Fashioned, Negroni a Gimlet. Ondřej Hnilička lehce upravil recepturu každého z nich tak, aby chuťově pasoval k příchuti věnečku, se kterým je koktejl spárovaný. Máslový věneček tak doprovází koktejl Old Fashioned na bázi jamajského rumu s kaštanovým sirupem a čokoládovými bitters. Čokoládový věneček Ondřej Hnilička spároval s celosvětově populárním koktejlem Negroni. K základním ingrediencím, tedy ginu, vermutu a Campari, přidal ještě bergamotový likér Italicus. Posledním párem je Gimlet s pistáciovým věnečkem. Dvousložkový koktejl Hnilička obohatil o kapku absintu pro intenzivní anýzovou vůni.

Exotický gin Gordon´s Tropical Passionfruit

Novinka Gordon´s Tropical Passionfruit Distilled Gin v sobě snoubí tradiční jalovcové tóny, které jsou obohacené o exotickou marakuju, která novému ginu dodává ten správný letní šmrnc. Tento exotický gin je lahodnou volbou pro ty, kteří hledají něco exotičtějšího pro večerní posezení s přáteli, grilovačky či letní párty. Ovocná chuť marakuji se dokonale snoubí s rostlinnými látkami obsaženými v originálním ginu Gordon's London Dry a přináší zcela novou svěží a šťavnatou chuť.

Nový gin s příchutí tropického ovoce je také skvělou volbou pro ty, kteří chtějí svůj oblíbený letní drink gin & tonik pozvednout na novou úroveň a dodat mu tropickou příchuť a ten správný rozměr zábavného léta. Kromě marakujové novinky nabízí portfolio značky Gordon´s také klasický jalovcový gin Gordon´s London Dry Gin, hravě růžový Gordon´s Premium Pink Distilled Gin s tóny bobulového ovoce, svěží Gordon´s Sicilian Lemon Distilled Gin s příchutí sicilských citronů a Gordon´s 0.0% nápoj bez alkoholu.

McDonald’s a burgery Maestro by Přemek Forejt

McDonald’s i v letošním roce přichází s limitovanou edicí Maestro, za jejíž recepturou nově stojí známý šéfkuchař Přemek Forejt. Burgery obsahují prémiové hovězí nebo kuřecí maso doplněné jedinečnými ingrediencemi a unikátní omáčkou, kterou společnost vyrobila dle představ a chutí známého šéfkuchaře. Sezonní nabídka je k dostání od 17. května v restauracích v České republice a na Slovensku.

Spojení kuchařského umění známého kuchaře a kvalitních surovin McDonald’s – to je letošní řada burgerů Maestro by Přemek Forejt. Snoubí v sobě prémiové hovězí či kuřecí maso, obě varianty burgeru obsahují také dva plátky sýru Raclette, čtyři kusy ikonických McDonald’s nakládaných kyselých okurek, salát, nakládané kapie, restovanou cibulku, Gaucha omáčku a unikátní bylinkové pesto vytvořené dle receptu Přemka Forejta. To vyniká svým kyselým chuťovým profilem a vůní a chutí máty a petržele, vše v chilli sezamové žemli. Samotný proces výroby bylinkového pesta i jeho složení a chuť si byl Přemek osobně zkontrolovat u dodavatele Develey nedaleko Mnichova. Nabídku doplňují octové McShaker Fries a Emmentálové tyčinky s jalapenos v křupavé strouhance.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty