Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty
Suroviny (4 porce)
- Hermelín 4 ks
- sušená rajčata naložená v oleji 6 ks
- olej ze sušených rajčat
- Česnek 4 stroužky
- zelené olivy 10 ks
- hrstka čerstvé bazalky
- hrstka čerstvé hladkolisté petrželky
- Cibule 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Olivový olej
- Slunečnicový olej
Postup
- Sušená rajčata, olivy, polovinu bazalky, polovinu petrželky, půlku cibule a česnek vložte do mísy a rozmixujte.
- Sýry podélně rozřízněte, obě poloviny důkladně potřete směsí a přiklopte. Hermelíny vložte do sklenice. Jednu čtvrtinu sklenice s hermelíny naplňte olivovým olejem, další dvě čtvrtiny zalijte slunečnicovým olejem a zbytek dolijte olejem ze sušených rajčat.
- Nakrájejte druhou půlku cibule a jarní cibulku. Spolu s bobkovým listem, zbytkem bazalky a petrželky přidejte do sklenice tak, aby vše bylo zalité olejem.
Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty. Foto: Velká sýrová nakládačka
Velká sýrová nakládačka
Iva Bartošová, Kateřina Suchá
Opravdu dobře naložená kniha, aneb první kuchařka nakládaných hermelínů je tady!
Pamatujete si, kdy jste poprvé ochutnali nakládaný hermelín? A zkusili jste si někdy doma tento gastronomický fenomén českých hospod sami připravit? Pokud vás už nebaví ten klasický s česnekem a cibulí a rádi vyzkoušíte něco nového, pak je tady Velká sýrová nakládačka se spoustou originálních i svérázných receptů.
A nebudou chybět ani recepty na jiné sýrové delikatesy. Vše doplní fotoreportáž z každoroční soutěže o nejlepší nakládaný hermelín či praktický pracovní postup, jak se má hermelín správně nakládat. V dobrém sýru najdeš sílu, zvláště pak v nakládaném hermelínu – a tak neváhejte a pusťte se do nakládání!
Mladá fronta | 219 Kč | vázaná bez přebalu | 128 stran | 163 x 192 mm