Suroviny
- hermelín 4 ks
- sušená rajčata (naložená v oleji) 6 ks
- olej (olej ze sušených rajčat)
- česnek 4 stroužky
- zelené olivy 10 ks
- bazalka hrstka
- hladkolistá petržel hrstka
- cibule 1 ks
- bobkový list 1 ks
- olivový olej
- slunečnicový olej
Postup přípravy
- Sušená rajčata, olivy, polovinu bazalky, polovinu petrželky, půlku cibule a česnek vložte do mísy a rozmixujte.
- Sýry podélně rozřízněte, obě poloviny důkladně potřete směsí a přiklopte. Hermelíny vložte do sklenice. Jednu čtvrtinu sklenice s hermelíny naplňte olivovým olejem, další dvě čtvrtiny zalijte slunečnicovým olejem a zbytek dolijte olejem ze sušených rajčat.
- Nakrájejte druhou půlku cibule a jarní cibulku. Spolu s bobkovým listem, zbytkem bazalky a petrželky přidejte do sklenice tak, aby vše bylo zalité olejem.