návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nakládaný hermelín s houbami

1 sklenice porce
do 1 hodiny
Nakládaný hermelín s houbami
Nakládaný hermelín s houbami Autor: David Turecký pro Naložto
Využijte čerstvé houby z českých lesů a vylepšete si známý nakládaný hermelín – večer ke sklenici piva bude skvělou volbou! :)

Článek

Rajčatový džem Foto:

18x zavařujeme a nakládáme

Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici. Mít v zimě doma zásoby zavařených marmelád, omáček a naložené zeleniny se jistě vyplatí!

Uložit

Postup

  1. Nejdříve si připravte tapenádu. Houby očistěte a nakrájejte nadrobno.
  2. Mezitím si poduste a zpěňte najemno nakrájený špek spolu s cibulkou. Přidejte houby a duste ještě asi 10 minut.
  3. Jakmile houby změknou, zalejte sójovkou, okořeňte, nesolte. Sundejte z plotny a nechejte vychladnout.
  4. Poté si připravte hermelíny, které podélně rozkrojte a potřete z jedné strany tapenádou, z druhé strany protlakem a znovu přiklopte.
  5. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, stejně tak jako česnek. Střídavě vkládejte do sklenice spolu s ostatními ingediencemi. Nakonec zalejte rostlinným olejem a nechejte 2 dny uležet při pokojové teplotě. Uchovávejte v chladnu.

NALOŽ TO – KUJME PI(C)KLE V KUCHYNI

Naložto Foto:

Daniela Turecká

Vášni nakládání propadla před dvěma lety a od té doby plní sklenicemi se slanými chuťovkami spíže vlastní rodiny i přátel. Z původní záliby se časem vyvinul větší projekt s e-shopem vhodných sklenic a doplňků k nakládání a unikátní kuchařka Nalož to, která se jako jediná věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.

Daniela pracuje jako produkční a dekor stylistka při focení, a tak se na vzniku kuchařky podílela od začátku do konce, všechna jídla sama připravila i nazdobila na focení, kterého se ujal její manžel – známý fotograf jídla a osobností David Turecký. Z jejich společné vášně pro nakládané dobroty se zrodila kuchařka plná lahůdek ve skle, kterými potěšíte sebe, své blízké i přátele a které především poslouží jako perfektní dárky pro všechny příležitosti.

A pokud byste se náhodou rozhodli s nakládáním na chvíli přestat, Daniela vám ukáže, jak kreativně lze prázdné sklenice využít.

Vydává Došel karamel s. r. o., kniha stojí 299 Kč, více na www.naloz-to.cz

Uložit