Tapenáda
- hrst hub
- menší cibulka 1 ks
- špek 50 g
- Paprička jalapeño 1 ks
- Sójová omáčka 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
- špetka majoránky
Ostatní
- Hermelín 2 ks
- bílá cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- nakládané žampiony 2 lžíce
- pikantní chilli papričky 1 lžíce
- rajský protlak 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
- hrubozrnná sůl
- rostlinný olej 100 ml
Článek
18x zavařujeme a nakládáme
Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici. Mít v zimě doma zásoby zavařených marmelád, omáček a naložené zeleniny se jistě vyplatí!
Uložit
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte tapenádu. Houby očistěte a nakrájejte nadrobno.
- Mezitím si poduste a zpěňte najemno nakrájený špek spolu s cibulkou. Přidejte houby a duste ještě asi 10 minut.
- Jakmile houby změknou, zalejte sójovkou, okořeňte, nesolte. Sundejte z plotny a nechejte vychladnout.
- Poté si připravte hermelíny, které podélně rozkrojte a potřete z jedné strany tapenádou, z druhé strany protlakem a znovu přiklopte.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, stejně tak jako česnek. Střídavě vkládejte do sklenice spolu s ostatními ingediencemi. Nakonec zalejte rostlinným olejem a nechejte 2 dny uležet při pokojové teplotě. Uchovávejte v chladnu.