S vášní pro jídlo

Nadýchaný vanilkový koláč se šlehačkovým krémem

Moje hodnocení
2x

Nadýchaný vanilkový korpus, perfektně vyšlehaná šlehačka... Přesně takový koláč se hodí nejen ke kávě či odpolednímu čaji. Za nadýchaností korpusu stojí právě ocet.

12 porcí
60 minut

Forma 25×35 cm:

Krém a dohotovení:

Postup přípravy:

  1. Do mísy nasypte mouku společně s cukrem, přidejte jedlou sodu, olej, ocet, vanilkový extrakt a vodu a společně prošlehejte na hladké těsto.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a těsto do něj nalijte. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut, hotový korpus poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli a ta z něj vyjde čistá.
  3. Smetanu promíchejte s moučkovým cukrem a ušlehejte tuhou šlehačku. Tu rovnoměrně rozetřete na zchladlý korpus a před podáváním posypte barevným cukrovým zdobením.

Nebo vyzkoušejte perník podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Hrnkový perník s čokoládovou polevou

Pořád ještě nemáte vybráno? Máme pro vás další recepty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty