Suroviny
- vejce 6 ks
- moučkový cukr 100 g
- kakao (holandského typu) 3 lžíce
- smetana ke šlehání (33%) 250 ml
- marmeláda (oblíbená marmeláda k podávání)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny.
- Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh.
- Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh.
- Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň.
- Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu.
- Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou.
PRIMA TIP: Sytě žluté až oranžové žloutky a krásně husté bílky? Že je mohou mít jenom domácí vajíčka? Omyl, zárukou kvality jsou také vejce např. od Schubert Partners a Vejce CZ.