reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Pečeme bez lepku: Čokoládová roláda se šlehačkou
Autor: akademiekvality.cz Pečeme bez lepku: Čokoládová roláda se šlehačkou

Pečeme bez lepku: Čokoládová roláda se šlehačkou

Hodnoceno: 6x
Mohou si dopřát kvalitní a především chutný dezert i lidé s nesnášenlivostí lepku? Rozhodně ano! Naše čokoládová roláda totiž neobsahuje vůbec žádnou mouku. Je nadýchaná jako obláček a má skvěle vyváženou chuť. Příjemně hořkosladký kakaový základ perfektně zjemňuje našlehaná smetana. A aby byl dezert naprosto dokonalý, je třeba doplnit i lehkou kyselost v podobě vaší oblíbené marmelády. Doporučujeme rybízovou nebo višňovou.
do 30 minut
8 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny. 
  2. Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh.  
  3. Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh. 
  4. Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. 
  5. Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň. 
  6. Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu. 
  7. Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou. 

PRIMA TIP: Sytě žluté až oranžové žloutky a krásně husté bílky? Že je mohou mít jenom domácí vajíčka? Omyl, zárukou kvality jsou také vejce např. od Schubert Partners a Vejce CZ.

Pečeme bez lepku: Čokoládová roláda se šlehačkou
Autor: akademiekvality.cz Pečeme bez lepku: Čokoládová roláda se šlehačkou

reklama

Související témata: roláda , bez lepku , pečení bez lepku , Sladké

reklama