Suroviny
- smetana ke šlehání 300 g
- cukr krupice 35 g
- kakaový prášek (holandského typu) 15 g
Postup přípravy
- Smetanu dejte do rendlíku a přisypte cukr. Do směsi prosijte přes jemné síto kakaový prášek. Promíchejte metličkou a za stálého šlehání přiveďte směs k varu. Jakmile je směs převařená a zcela hladká, odstavte ji z ohně a přes jemné síto ji přeceďte do misky. Dejte do lednice vychladit do druhého dne.
- Vychlazenou šlehačku vyšlehejte do požadované konzistence, převařená smetana se šlehá velmi rychle a jednoduše. Přendejte ji do zdobicího sáčku a použijte ke zdobení dezertů.
PRIMA TIPY:
- Do pařížské šlehačky můžete použít klasické holandské kakao, ale lze použít i černé práškové kakao, šlehačka pak bude mít tmavší barvu.
- Pro lepší chuť můžete do horké šlehačky s kakaem vmíchat navíc 50 g nakrájené tmavé čokolády a nechat ji před zchlazením úplně rozpustit. Výsledná šlehačka bude mít čokoládovější chuť. Do krému lze také přidat špetku mleté skořice.
Pařížská šlehačka perfektní recept, který se vždy povede Zdroj: iStock
Vyzkoušejte recept na čokoládové brownies, kterým bude pařížská šlehačka vyloženě slušet :). Nechte se vést návodným videoreceptem
Kompletní recept najdete ZDE