Pařížská šlehačka – perfektní recept, který se vždy povede

Moje hodnocení
1x

Pařížská šlehačka je český fenomén, který je pomyslnou korunou mnoha tradičních dortů a zákusků. Neobejde se bez ní například oblíbený Harlekýn nebo kubánský dort, ale lze ji použít na zmrzlinové poháry nebo cupcaky. A samozřejmě bez něj neuděláte dort pařížský.

1 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smetanu dejte do rendlíku a přisypte cukr. Do směsi prosijte přes jemné síto kakaový prášek. Promíchejte metličkou a za stálého šlehání přiveďte směs k varu. Jakmile je směs převařená a zcela hladká, odstavte ji z ohně a přes jemné síto ji přeceďte do misky. Dejte do lednice vychladit do druhého dne.
  2. Vychlazenou šlehačku vyšlehejte do požadované konzistence, převařená smetana se šlehá velmi rychle a jednoduše. Přendejte ji do zdobicího sáčku a použijte ke zdobení dezertů.

PRIMA TIPY:

  • Do pařížské šlehačky můžete použít klasické holandské kakao, ale lze použít i černé práškové kakao, šlehačka pak bude mít tmavší barvu.
  • Pro lepší chuť můžete do horké šlehačky s kakaem vmíchat navíc 50 g nakrájené tmavé čokolády a nechat ji před zchlazením úplně rozpustit. Výsledná šlehačka bude mít čokoládovější chuť. Do krému lze také přidat špetku mleté skořice.

Vyzkoušejte recept na čokoládové brownies, kterým bude pařížská šlehačka vyloženě slušet :). Nechte se vést návodným videoreceptem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty