Suroviny
- smetana ke šlehání 300 g
- cukr krupice 35 g
- kakaový prášek (holandského typu) 15 g
Postup přípravy
- Smetanu dejte do rendlíku a přisypte cukr. Do směsi prosijte přes jemné síto kakaový prášek. Promíchejte metličkou a za stálého šlehání přiveďte směs k varu. Jakmile je směs převařená a zcela hladká, odstavte ji z ohně a přes jemné síto ji přeceďte do misky. Dejte do lednice vychladit do druhého dne.
- Vychlazenou šlehačku vyšlehejte do požadované konzistence, převařená smetana se šlehá velmi rychle a jednoduše. Přendejte ji do zdobicího sáčku a použijte ke zdobení dezertů.
PRIMA TIPY:
- Do pařížské šlehačky můžete použít klasické holandské kakao, ale lze použít i černé práškové kakao, šlehačka pak bude mít tmavší barvu.
- Pro lepší chuť můžete do horké šlehačky s kakaem vmíchat navíc 50 g nakrájené tmavé čokolády a nechat ji před zchlazením úplně rozpustit. Výsledná šlehačka bude mít čokoládovější chuť. Do krému lze také přidat špetku mleté skořice.
Vyzkoušejte recept na čokoládové brownies, kterým bude pařížská šlehačka vyloženě slušet :). Nechte se vést návodným videoreceptem
Kompletní recept najdete ZDE