Suroviny
- střední cukety 4 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- citronová štáva 2 lžíce
- čerstvý koriandr 1 svazek
- Česnek 1 stroužek
- tahini 2 lžíce
- Sůl
Na dokončení
- užená paprika
- Olivový olej
Postup přípravy
- Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky. Ty pokapejte olejem z obou stran a na grilu je opečte dozlatova. Grilované cukety dejte stranou vychladnout.
- Vychladlé cukety nasekejte nožem (nebo v sekáčku) najemno a přendejte je do mísy. K nim přidejte citronovou šťávu, nasekaný koriandr, utřený česnek a pastu tahini. Vše spolu promíchejte a dosolte.
- Hotovou mama ghanouj na misce zakápněte olivovým olejem a posypejte uzenou paprikou. Ideální je ji podávat s pita chlebem, ale křupavé plátky bagety jsou adekvátní náhradou.