Suroviny
- cuketa (střední ) 4 ks
- olivový olej (j) 2 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- koriandr (čerstvý) 1 svazek
- česnek 1 stroužek
- sezamová pasta tahini 2 lžíce
- sůl
Na dokončení
Postup přípravy
- Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky. Ty pokapejte olejem z obou stran a na grilu je opečte dozlatova. Grilované cukety dejte stranou vychladnout.
- Vychladlé cukety nasekejte nožem (nebo v sekáčku) najemno a přendejte je do mísy. K nim přidejte citronovou šťávu, nasekaný koriandr, utřený česnek a pastu tahini. Vše spolu promíchejte a dosolte.
- Hotovou mama ghanouj na misce zakápněte olivovým olejem a posypejte uzenou paprikou. Ideální je ji podávat s pita chlebem, ale křupavé plátky bagety jsou adekvátní náhradou.
Vyzkoušejte také recept na šťavnaté cuketové placky s jogurtovým dipem podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE