Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Baba ghanoush

4 porce
do 30 minut
Baba ghanoush
Baba ghanoush Autor: Michal Šajmir
Oblíbený arabský předkrm připravíte z opečeného lilku. Obdobné recepty najdete v kuchyních celého středního Východu, na severu Afriky i na Balkáně. Tento salát, nebo chcete-li dip, je skvělý třeba na topinky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Lilek opečte v celku v troubě na plechu při teplotě 220 ˚C asi 1520 nim.
  2. Poté lilek nechte trochu vystydnout, oloupejte ho, nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte k lilku. Rajčata pokrájejte na čtvrtky, zbavte je jader a vykrojte dužinu. Očištěná rajčata nakrájejte na malé kostičky a přidejte do mísy k lilku.
  3. Do směsi vmíchejte nasekanou mátu a česnek, šťávu z citronu, olivový olej, osolte a opepřete. Lehce promíchejte a podávejte s pita chlebem nebo s topinkami.
Reklama

www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama