reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Baba ganoush: Kořeněný lilkový dip
Autor: Neplecha na plechu Baba ganoush: Kořeněný lilkový dip

Baba ganoush: Kořeněný lilkový dip

Hodnoceno: 2x
Tato výtečná pomazánka z pečených lilků pochází z Libanonu, ale oblíbená je po celém Blízkém východě. Kde se daří lilkům, tam milují baba ganoush. Sezamová pasta tahini zjemňuje uzenou chuť pečených lilků. Podávejte s opečeným pita chlebem a oblíbenou nakrájenou zeleninou.
do 1,5 hodiny
4–6 porce

reklama

Suroviny (4–6 porce)

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Lilky omyjte, osušte, propíchejte na několika místech vidličkou, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 45 minut doměkka. 
  2. Upečené lilky vyjměte a nechte zchladnout. Podélně je rozkrojte napůl a dužinu vydlabejte lžící. Zakápněte ji citronovou šťávou, aby nezhnědla, a vidličkou ji rozmačkejte do konzistence kaše. 
  3. Přidejte tahini, olivový olej, kmín a sůl. Česnek oloupejte a prolisujte nebo utřete se solí a přimíchejte k lilku. Petrželku nasekejte nadrobno a nasypte na baba ganoush. Ozdobte zrníčky granátového jablka. 
Baba ganoush: Kořeněný lilkový dip
Autor: Neplecha na plechu Baba ganoush: Kořeněný lilkový dip

Neplecha na plechu
Markéta a František Lorencovi

Kuchařka stejnojmenného blogu kombinuje cestovatelský deník s lokálními recepty. Vydejte se s manželským párem Markétou a Františkem Lorencovými do 18 známých i méně známých míst a objevujte nové zvyky, krásná místa i autentickou kuchyni. Ochutnáním typických pokrmů často pochopíte kulturu obyvatel rychleji a jasněji než čtením knih, v knize Neplecha na plechu navštívíte pět světadílů a poznáte 111 originálních receptů. Lahodný způsob cestování.

eshop.neplechanaplechu.cz

reklama

Související témata: lilek , Baba Ghanoush , Malá jídla , Arabská kuchyně

reklama