Suroviny
- mléko 2 hrnky
- rýže 1 hrnek
- máslo 1 lžíce + 1 lžička
- cukr 6 lžiček
- jablka 1 ks
- hruška 1 ks
- vlašské ořechy 1 hrst
- mletá skořice 1 špetka
Postup přípravy
- Propláchnutou rýži jednoduše uvařte v mléce, dokud nevznikne kaše. Je možné, že bude průběžně potřeba přilévat mléka o něco více, aby byla kaše více tekutá a méně hutná.
- Doslaďte 2 lžičkami cukru a přidejte lžíci másla.
- Na uvařenou kaši nandejte zkaramelizované ovoce, které připravíte jednoduše tak, že jej oloupete, rozkrájíte na kousky, zbavíte jádřinců a opečete na lžičce másla dozlatova. Poté přisypete 4 lžičky cukru a necháte zkaramelizovat.
- Kaši s ovocem ozdobte nasekanými ořechy a dochuťte špetkou skořice.
PRIMA TIP: Ať už sáhnete po jakékoliv odrůdě a pustíte se do přípravy libovolného pokrmu, rozhodně byste neměli zapomínat na to, že kromě pečlivého postupu vám skvělý výsledek zaručí také prvotřídní kvalita ovoce. A takovou záruku vám poskytnou jablka vypěstovaná v souladu s principy a legislativou ekologického zemědělství. V ekologických sadech najdete například odrůdy Arlet, Gala, Idared nebo Topaz. Rozhodnete-li se nakoupit biopotraviny na některé z ekofarem, navštivte stránky kamprobio.cz a lovime.bio. Pomocí interaktivních map můžete na webech najít právě tu, která se nachází nejblíže vašemu okolí a zaujme vás její aktuální nabídka.
Vyzkoušejte i další recepty na snídaňové kaše