Zdravé stravování

Jáhlová kaše s jogurtem a karamelizovaným jablkem

Moje hodnocení
12x

Výživná snídaně dodá dostatek energie na začátku dne, takže se spíše vyhnete odpolednímu mlsání :) Zkuste vsadit na teplé kaše z obilovin, které zaručí dostatečný příjem vlákniny, doplňte je ovocem a oříšky.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jáhly několikrát propláchněte, spařte horkou vodou a dejte vařit společně s mlékem. Vařte, až vznikne kaše. Do kaše přidejte med a jogurt, vše pořádně promíchejte.
  2. Jablka nakrájejte na kostky. Na pánev dejte máslo s jablky a posypte cukrem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a nechte zkaramelizovat.
  3. Do misky nandejte kaši, na ni dejte zkaramelizovaná jablka a posypte nahrubo nadrcenými lískovými ořechy.

PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdravé stravování


Přečtěte si také

Recepty