Suroviny
- jáhly (v suchém stavu) 25 g
- mléko 90 g
- jogurt 100 g
- jablka 80 g
- lískové ořechy 10 g
- med 10 g
- třtinový cukr 10 g
- máslo 10 g
- muškátový oříšek 1 špetka
Postup přípravy
- Jáhly několikrát propláchněte, spařte horkou vodou a dejte vařit společně s mlékem. Vařte, až vznikne kaše. Do kaše přidejte med a jogurt, vše pořádně promíchejte.
- Jablka nakrájejte na kostky. Na pánev dejte máslo s jablky a posypte cukrem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a nechte zkaramelizovat.
- Do misky nandejte kaši, na ni dejte zkaramelizovaná jablka a posypte nahrubo nadrcenými lískovými ořechy.
PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.
Jáhlová kaše s jogurtem a karamelizovaným jablkem 2 Zdroj: Zdravé stravování