zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jáhlová kaše s jogurtem a karamelizovaným jablkem
Autor: Zdravé stravování Jáhlová kaše s jogurtem a karamelizovaným jablkem

Jáhlová kaše s jogurtem a karamelizovaným jablkem

Hodnoceno: 6x
Výživná snídaně dodá dostatek energie na začátku dne, takže se spíše vyhnete odpolednímu mlsání :) Zkuste vsadit na teplé kaše z obilovin, které zaručí dostatečný příjem vlákniny, doplňte je ovocem a oříšky.
do 30 minut
1 porce

reklama

Suroviny (1 porce)

Postup

  1. Jáhly několikrát propláchněte, spařte horkou vodou a dejte vařit společně s mlékem. Vařte, až vznikne kaše. Do kaše přidejte med a jogurt, vše pořádně promíchejte.
  2. Jablka nakrájejte na kostky. Na pánev dejte máslo s jablky a posypte cukrem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a nechte zkaramelizovat.
  3. Do misky nandejte kaši, na ni dejte zkaramelizovaná jablka a posypte nahrubo nadrcenými lískovými ořechy.

PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Jáhlová kaše s jogurtem a karamelizovaným jablkem
Autor: Zdravé stravování Jáhlová kaše s jogurtem a karamelizovaným jablkem

reklama

Související témata: snídaně , kaše , jáhly , jablka , zdravá snídaně , jogurt , Malá jídla