Mexické burgery s avokádovou salsou

Moje hodnocení
1x

Na grilu jsou „hambáče“ prostě nejlepší. A když je ochutíte po mexicku, připravíte z libového drůbežího masa a podáváte v nasucho opečené žemli s avokádovou salsou, nemůže si stěžovat ani nutriční terapeutka.

1 porce
30 minut
mexická

Burger

  • kuřecí prso 1 ks
  • pasta z papriček chipotle (nebo jiná papriková pasta, lehce pikantní) 1 lžička
  • šťáva z 1/2 limety
  • sůl a čerstvě namletý pepř

K podávání

  • sýr (např. čedar) 1–2 plátky
  • žemle 1 ks
  • avokádo 1/2 ks
  • naložené feferonky, nakrájené 3–4 ks
  • česnek, rozdrcený 1/2 stroužku
  • listy salátu (kadeřavý nebo římský)

Postup přípravy

  1. Maso umelte nebo rozsekejte pomocí elektrického sekáčku (nebo použijte kvalitní drůbeží mleté/mělněné maso, asi 180 g). V míse ho prohněťte s paprikovou pastou, polovinou limetové šťávy a osolte a opepřete podle chuti. Vytvarujte z něj placku.
  2. Gril rozehřejte na vysokou teplotu a burger na něm opékejte asi 3 minuty z každé strany, na poslední minutu položte navrch plátek sýra, aby se trochu roztekl. Na grilu opečte také rozkrojenou žemli.
  3. Dužinu avokáda rozmačkejte se zbylou limetovou šťávou, vmíchejte nakrájená rajčata, papričky a česnek a trochu osolte. Směsí potřete spodek žemle, vložte list salátu, burger, přiklopte a podávejte.

Další báječné letní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty