Mexické burgery s avokádovou salsou
Zdroj: Marek Kučera
Mexické burgery s avokádovou salsou
Zdroj:
Marek Kučera
Na grilu jsou „hambáče“ prostě nejlepší. A když je ochutíte po mexicku, připravíte z libového drůbežího masa a podáváte v nasucho opečené žemli s avokádovou salsou, nemůže si stěžovat ani nutriční terapeutka.
Postup přípravy
-
Maso umelte nebo rozsekejte pomocí elektrického sekáčku (nebo použijte kvalitní drůbeží mleté/mělněné maso, asi 180 g). V míse ho prohněťte s paprikovou pastou, polovinou limetové šťávy a osolte a opepřete podle chuti. Vytvarujte z něj placku.
-
Gril rozehřejte na vysokou teplotu a burger na něm opékejte asi 3 minuty z každé strany, na poslední minutu položte navrch plátek sýra, aby se trochu roztekl. Na grilu opečte také rozkrojenou žemli.
-
Dužinu avokáda rozmačkejte se zbylou limetovou šťávou, vmíchejte nakrájená rajčata, papričky a česnek a trochu osolte. Směsí potřete spodek žemle, vložte list salátu, burger, přiklopte a podávejte.
Mexické burgery s avokádovou salsou
Zdroj: Marek Kučera
Mexické burgery s avokádovou salsou
Zdroj:
Marek Kučera
Další báječné letní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji: