návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mexické burgery s avokádovou salsou

Hodnoceno: 0x
1 porce
do 30 minut
Mexické burgery s avokádovou salsou
Autor: Marek Kučera Mexické burgery s avokádovou salsou
Na grilu jsou „hambáče“ prostě nejlepší. A když je ochutíte po mexicku, připravíte z libového drůbežího masa a podáváte v nasucho opečené žemli s avokádovou salsou, nemůže si stěžovat ani nutriční terapeutka.

Postup

  1. Maso umelte nebo rozsekejte pomocí elektrického sekáčku (nebo použijte kvalitní drůbeží mleté/mělněné maso, asi 180 g). V míse ho prohněťte s paprikovou pastou, polovinou limetové šťávy a osolte a opepřete podle chuti. Vytvarujte z něj placku.
  2. Gril rozehřejte na vysokou teplotu a burger na něm opékejte asi 3 minuty z každé strany, na poslední minutu položte navrch plátek sýra, aby se trochu roztekl. Na grilu opečte také rozkrojenou žemli. 
  3. Dužinu avokáda rozmačkejte se zbylou limetovou šťávou, vmíchejte nakrájená rajčata, papričky a česnek a trochu osolte. Směsí potřete spodek žemle, vložte list salátu, burger, přiklopte a podávejte.
Mexické burgery s avokádovou salsou
Autor: Marek Kučera Mexické burgery s avokádovou salsou

Další báječné letní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji: 

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: Hlavní jídla , Mexická kuchyně