V asijském streetfood bistru WOKIN si můžete poskládat jídlo přesně podle vlastní chuti

Oblíbená asijská bistra WOKIN najdete v Praze už na třech místech. Jejich poznávacím znamením jsou typické krabičky, které znáte z amerických filmů. Odnesete si v nich jídlo, které si namícháte předem přesně podle aktuální chuti a v bistru vám ho připraví přímo před očima úplně čerstvé.

Systém je jednoduchý – je to vlastně taková zábavná skládačka. Nejprve si vyberete základ, což je rýže nebo různé druhy nudlí, které už obsahují i mrkev, cibuli, zelí, česnek a vejce (85 Kč). Pak přijde na řadu bílkovina – tedy různé druhy masa, mořských plodů nebo tofu (40–55 Kč). Následuje výběr z 12 druhů zeleniny a hub (15 Kč), které doplníte jednou ze šesti omáček. Nakonec si můžete vybrat z 8 různých posypek, jako je smažená cibulka, různé oříšky nebo bylinky (10 Kč). Úplně stejně si můžete jídlo navolit v aplikaci nebo na webu Dáme jídlo a nechat si dovézt čerstvě uvařené jídlo domů nebo klidně do parku na piknik. V mém případě dorazilo jídlo domů ještě horké a s křupavou posypkou.

Kromě hlavních jídel nabízí WOKIN i domácí saláty a dezerty, ale i výborné ledové čaje vlastní výroby nebo thajské pivo. Domácí výroba je tady všudypřítomná – všechny nabízené omáčky jsou připravované v místní kuchyni, stejně tak maso. Jídlo je skutečně čerstvé a velmi chutné.

Pro dceru jsem zvolila chuťově nekomplikovanou kombinaci rýžových nudlí Sen lek s vepřovým masem, ústřicovou omáčkou a smaženým česnekem (135 Kč).

Já ve WOKIN nejčastěji volím jako základ udon nudle, které jsou příjemně žvýkavé. Tentokrát jsem objednala moji nejoblíbenější kombinaci s kachnou, houbami shitake, pak choi, teriyaki omáčkou a smaženou cibulkou (170 Kč). Pokud při příliš velkém výběru máte tendenci znejistět, tak vřele doporučuji naklikat tuhle sestavu, určitě si pochutnáte :)

Druhé nudle udon jsem nakombinovala s kousky hovězího masa, zelenými fazolkami, Wokin veganskou omáčkou a opět smaženou cibulkou (155 Kč), která prostě chutná dobře na všem :)

Abych měla ochutnávací sestavu kompletní, posledním jídlem, které jsem poskládala byla smažená rýže s krevetami, brokolicí, bambusovými výhonky, červenou kari omáčkou, drcenými kešu ořechy a čerstvým koriandrem (185 Kč). Chuť byla příjemně pikantní, ale asi bych si příště stejnou sestavu dala na nudlový základ a k rýži bych vybrala jinou sestavu. Nicméně chuťově to bylo přesně podle mých představ.

Neodolala jsem ani malým doprovodným jídlům, wakame salátek z mořských řas (55 Kč) byl příjemně osvěžující. Korejské kimchi (45 Kč) bylo opravdu vynikajicí, poměrně dost prokvašené a hodně pálivé, ale pro mě osobně naprosto dokonalé, asi nejlepší kimchi, co jsem zatím v restauraci měla, i když pro kimchi začátečníka možná dost výrazné. A jako sladkou tečku jsem ochutnala dezert z tapiokových perliček s kokosovým mlékem a pyré z manga (45 Kč). Je to taková lehčí verze mango sticky rice a chutná to báječně, není to přeslazené a moc mi to chutnalo.

Pokud máte rádi asijská jídla a chcete mít kontrolu nad tím, co vám přistane na talíři, tenhle koncept „puzzle“, kdy si poskládáte jednotlivé komponenty sami, můžu s klidným srdcem doporučit. Chce to trochu chuťové představivosti, ale vlastně se téměř nemůžete splést, nakonec to bude vždy chutnat dobře.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty