Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Moje hodnocení
0x

Pokud máte chuť na výrazné chutě, tahle korejsky laděná směs mletého masa, zeleniny a koření vás nadchne. Je hotová během chvilky a díky sójové omáčce, zázvoru a pikantní chuti se stane vítaným zpestřením repertoáru rodinných večeří.

4 porce
20 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nakrájejte česnek a cibuli nahrubo, papriky na kolečka. V hrnci zahřejte sekaná rajčata, přidejte sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, cukr a promíchejte.

  2. Ve woku rozehřejte polovinu oleje a zprudka na něm orestujte maso. Osolte, opepřete, přendejte do mísy a udržujte v teple. Nahrubo nasekejte petrželku.

  3. Na zbylém oleji ve woku orestujte papriky, poté přidejte cibuli s česnekem. Vmíchejte opečené maso a zalijte ochucenými rajčaty.

  4. Dochutťe solí a pepřem, vmíchejte petrželku a mungo výhonky. Podávejte například s dušenou jasmínovou rýží.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi výraznější pikantní chuť, přidejte do směsi i trochu korejské chilli pasty gochujang.

Vyzkoušejte také pikantní kuřecí kousky v medové omáčce podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů