Suroviny
- česnek 4 sroužky
- červená cibule 2 ks
- paprika (baby) 200 g
- chilli papričky 2 ks
- krájená rajčata 200 g
- sójová omáčka 1 lžíce
- zázvor (nastrouhaný) 1/2 lžíce
- třtinový cukr 1/2 lžíce
- rostlinný olej 2 lžíce
- mleté hovězí maso 600 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel 1/4 svazku
- mungo klíčky 1 hrst
Postup přípravy
Nakrájejte česnek a cibuli nahrubo, papriky na kolečka. V hrnci zahřejte sekaná rajčata, přidejte sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, cukr a promíchejte.
Ve woku rozehřejte polovinu oleje a zprudka na něm orestujte maso. Osolte, opepřete, přendejte do mísy a udržujte v teple. Nahrubo nasekejte petrželku.
Na zbylém oleji ve woku orestujte papriky, poté přidejte cibuli s česnekem. Vmíchejte opečené maso a zalijte ochucenými rajčaty.
Dochutťe solí a pepřem, vmíchejte petrželku a mungo výhonky. Podávejte například s dušenou jasmínovou rýží.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi výraznější pikantní chuť, přidejte do směsi i trochu korejské chilli pasty gochujang.
Vyzkoušejte také pikantní kuřecí kousky v medové omáčce podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou