Připravujeme Prostřeno! z Prahy. Soutěžící zaskočí příprava krupicové kaše

Nezvyklé menu – Prostřeno! S29 (14)

Jediná žena mezi čtyřmi muži. Stále častěji se do Prostřeno! hlásí muži a také tento týden je toho důkazem. Jak tedy umí převážně muži vařit? Kdo se bude bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou?

Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne, kterým je tentokrát příprava krupicové kaše? Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit složité i jednodušší menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne? Co se na stolech nakonec objeví a jak mlsné jazýčky mají naši účastníci uvidíte na prima+ a každý všední podvečer na Primě. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví team leader training Matěj. Miluje maso a svou rodinu. S partnerkou je zasnouben a mají tříměsíční dceru. V příštím roce plánují svatbu. Žije v Praze dvanáct let. Do pořadu ho přihlásila žena, protože ji pořád otravuje, že si potřebuje nutně pořídit kutr. Tuto investici nemá v rodinném rozpočtu schválenou. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Matesovo prkénko s focacciou,
2) hovězí vývar z oháňky s domácími nudlemi,
3) filírované kachní prso sous-vide s bramborovým pyré se sladkou demi glace omáčkou,
4) čokoládové soufflé s malinovým coulis a zmrzlinou.

Úterní večer bude patřit Mikulášovi. Velmi se těší, že se nají a pobaví. Je cílevědomý a ví, co chce od života. Není nijak výbušný, ale pokud se naštve, tak to jen tak přerušit nejde. Pokud je si jistý, že má pravdu, tak si za ní stojí. Do pořadu se přihlásil sám, protože ho vaření opravdu moc baví a již delší dobu se chtěl přihlásit do nějaké soutěže a zjistit, jak je na tom. Jak jeho menu zaujme hosty? To se dozvíte z reakcí už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Míchaný salát s cibulovo-zázvorovým dresingem,
2) mrkvový krém se zázvorem a ricottou,
3) kachní prsa s pomeranči a batátové pyré,
4) pomerančový sorbet.

Středeční hostitel Karel rád zkouší nové věci. Sám o sobě tvrdí, že je milý, přátelský, komunikativní a občas i vtipný. Je to spíš flegmatik. Co se mu v kuchyni nepodařilo? Zkoušeli se spolubydlícím, když mu bylo 18 let, upéct kachnu přes noc, ale bohužel dali moc málo stupňů a ráno byla nepoživatelná. Co připraví svým soupeřům a jak jim bude chutnat? Podávat se bude:
1) Salátek z microgreens s pečenou dýní a fetou,
2) minestrone,
3) vepřová panenka se švestkovou omáčkou a pyré z kořenové zeleniny,
4) čokoládový fondant.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Tomáš. Tomáš vystudoval SPŠ Chrudim – elektrotechnika a mechatronika. Pracoval jako seřizovač CNC strojů. Nyní dále studuje na vysoké škole fyzioterapii. Je svobodný student. Ve volném čase rád chodí cvičit, díky čemuž se i dostal k vaření. Chtěl by svůj um předvést před celým národem. Jak bude chutnat jeho menu? Podávat se bude:
1) Hummus s žitnou plackou,
2) bádenská šnečí polévka,
3) kodok kaki goren,
4) domácí zmrzlina s překvapením.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Veronika. Vystudovala LF UK, obor nutriční terapeut, kde získala titul Bc, dále pak pokračovala v oboru nutriční specialista a získala magisterský titul. Dále studovala VŠCHT technologii potravin, kde získala inženýrský titul. Nyní studuje na LF MUNI obor hygiena a epidemiologie. Žije sama v klidné části Prahy. Ráno si ráda zacvičí jógu, večer chodí tančit argentinské tango. O víkendu jezdí obytnou dodávkou do hor na taneční maratony a nebo si zajde ven s přáteli. Ráda si pěstuje zeleninu. Podávat se u ní bude toto menu:
1) Hráškový dip s mátou,
2) hovězí vývar s masem a nudlemi,
3) bramborové noky s lehkou smetanovou omáčkou,
4) ovocný knedlík.

Tento týden v Prostřeno! sledujte hvězdy reality show:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty