reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jemný mrkvový krém
Autor: akademiekvality.cz Jemný mrkvový krém

Jemný mrkvový krém

Hodnoceno: 5x
Mrkvový krém chutná malým, stejně tak i dospělým a je hotový dřív, než bys řekl mrkvička! Stačí doma najít pár mrkví, cibuli a bramboru a za pár minut máte vydatnou a velmi zdravou polévku, která zahřeje a zasytí.
do 30 minut
4 porce

reklama

Zelenina je nejzdravější v syrovém stavu, u mrkve to však naštěstí tak úplně neplatí. Karotenoidy a lykopeny, přírodní antioxidanty, které se při vaření mrkve uvolňují, může tělo v této podobě přijímat mnohem efektivněji. Vařením se neztratí ani velké množství vlákniny, vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž jsou nejdůležitější právě betakaroteny. 

reklama

reklama

Postup

  1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli. 
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, bramboru a petržel, chvíli restujte a přihoďte nasekaný česnek. 
  3. Zalijte vývarem a zhruba 15 minut vařte. Přilijte smetanu. 
  4. Vše dobře rozmixujte a ochuťte solí a pepřem. Podávejte s nasekanou petrželovou natí. 

PRIMA TIP: Vyzkoušejte, stejně jako my, BIO mrkvičku z Ekofarmy Deblín. Více o BIO produktech najdete na www.myjsmebio.cz.

Jemný mrkvový krém
Autor: akademiekvality.cz Jemný mrkvový krém

reklama

Související témata: Polévky

reklama