Domácí housky
- hladká mouka ks
Náplň
- zelenina ks
Postup přípravy
Žabí stehýnka si upečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut na 200 stupňů.
Připravíme si náplň do sýrové rolády, která bude obsahovat nadrobno nakrájený salám, čtyři vejce natvrdo, najemno nasekanou cibulku, sůl, pepř a olivový olej.
Eidam si povaříme v mikroténovém sáčku, když se rozpustí, rozválíme ho na plát. Náplň poklademe na vychladlý sýr, zabalíme pomocí potravinové folie do rolády a dáme do lednice ztuhnout.
Domácí houstičky: Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sůl a zaděláme kvásek z droždí, vody, cukru a lžičky mouky. Necháme vše kynout necelou hodinku a potom tvoříme houstičky, které klademe na plech a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.