reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Fish and chips z tresky s hráškovým dipem a domácí majonézou
Autor: archiv Boxxi Fish and chips z tresky s hráškovým dipem a domácí majonézou

Fish and chips z tresky s hráškovým dipem a domácí majonézou

Hodnoceno: 3x
Oblíbené britské jídlo najdete snad v každé hospodě i pouličním stánku. Čerstvá ryba usmažená v křupavém těstíčku, k tomu pečené brambory a osvěžující mačkaný hrášek s mátou. Skvělý způsob, jak přesvědčit děti k tomu, aby s chutí snědly rybu.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Den předem vyndejte tresku z mrazničky a nechte šetrně rozmrznout v chladničce. Poté rybu lehce osušte, naporcujte na větší kusy a osolte.
  2. Brambory očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte s olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 45 minut. 
  3. Mezitím připravte dip. Hrášek vložte do vroucí osolené vody na 2 minuty, slijte, přidejte máslo a rozmačkejte. Nakonec vmíchejte nasekanou mátu. 
  4. Všechny ingredience na domácí majonézu by měly mít pokojovou teplotu. Stačí je dát do vysoké nádoby, až dolů ponořit tyčový mixér a pomalu s ním vyjet nahoru. Výslednou chuť můžete doladit podle svého, přidat více citronové šťávy či dijonské hořčice. Hotovou majonézu dejte vychladit. 
  5. Nyní přichází na řadu těstíčko. Smíchejte mouku s cukrem, pak přidejte žloutek a perlivou vodu. Umíchejte dohladka. Bílek vyšlehejte do pěny a lehce vmíchejte do těstíčka. Až budou brambory téměř hotové, rozpalte pánev s olejem. Rybí kousky namáčejte v těstíčku a smažte na pánvi 2 minuty z každé strany. Vyjměte, nechte na ubrousku odsát přebytečný tuk a můžete servírovat.

Rybí boxxi – pro zdravý životní styl

Rybí maso je bohatým zdrojem živin a tělu prospěšných tuků. Islandské ryby se navíc vyznačují velmi nízkým obsahem těžkých kovů. Právě tento typ ryb, který odborníci doporučují konzumovat i několikrát týdně, najdou zákazníci v nabídce e-shopu Boxxi. Kromě tradičních druhů jako treska tmavá, treska obecná, arktický losos, tuňák jsou to i ty méně známé a chuťově velmi zajímavé jako okouník, mořský ďas nebo siven severní. Nechybí ani delikatesy v podobně uzeného lososa či halibuta. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe. 

Fish and chips z tresky s hráškovým dipem a domácí majonézou
Autor: archiv Boxxi Fish and chips z tresky s hráškovým dipem a domácí majonézou

reklama

Související témata: Hlavní jídla , Anglická kuchyně