Připravujeme Prostřeno! s komiky, kteří uvaří vtipnou rychlovku

Prostřeno! bude i v příštím týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě sejdou výhradně muži, a to muži se smyslem pro humor. Takže by takové mělo být i jejich vaření.

Všichni účastníci jdou s kůží na trh a během vaření a hoštění budou nejen hlídat kuchyni, ale také bavit hosty. Což je jejich společná profese. Jak jednoduché, nebo naopak složité, je pro jednoho komika rozesmát toho druhého? Složité. Takže pánové budou bojovat s taktikou jak na ostatní, ale také s úkolem týdne, kterým je vložení nejvtipnější rychlovky na talíři do menu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Petr. Je zvědavý, jestli, pokud na někoho bude mířit kamera, sní to, co připravil. Zatím netuší, jak by naložil s výhrou. Jako zábavu si chce pro své hosty připravit improvizovanou písničku. Toto menu si vybral, protože jiná jídla připravit neumí. Co bude podávat? Na talíři se objeví:
1) Fchancouzský sýr ži ma pél slaninách,
2) polévka,
3) bumbrdlík s mámou a batátou,
4) proteinové volanty mázlý ňaminou.

Úterní večer bude patřit Karlovi. Má dceru, ovšem manželka, jako Mattoni, už není. Nabídku přijal, protože nebýt v Prostřeno! prý znamená neexistovat. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na ložnici. Během zábavy si hosté budou prohlížet veterány. Menu vymyslel tak, aby ho ve svém obydlí zvládl připravit. Pracoval všemožně a všude možně. Nyní je majitelem stand-upové značky Na stojáka. Jak se mu bude dařit v kuchyni? Na talířích se objeví:
1) Domácí škvarková pomazánka, domácí chléb,
2) krkonošské kyselo,
3) uzený pstruh z venkovní udírny, domácí chléb, zeleninový salát,
4) buřty na pivu.

Středeční hostitel Daniel je vystudovaný alternativní herec. Nabídku přijal na popud kamaráda. O tom, jak by s výhrou naložil, neuvažuje, protože to nepředpokládá. Během zábavy se bude trochu sportovat. Tato jídla si vybral, protože je umí – polévku umí jen jednu, jídla dvě a dezert, ten už má „vychytaný“. Podávat se během jeho večera bude toto menu:
1) Studený předkrm,
2) brokolicovo-špenátový krém,
3) bezlepkové lasagne,
4) créme brulée.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Arnošt. Podnikal, byl ředitelem, fotbalistou. Pracoval jako řidič, automechanik, netanečník. Také jako profesionální kuřák a domácí lékař, podlahář, specialista, herec, agronom, písničkář, scenárista, cukrář a jaderný energetik… Má rád humor, a i z tohoto si dělá legraci. Jako zábava se bude hrát kreslené pexeso. Chystá menu pro mírně pokročilé a má vše z něho rád. Podávat se bude:
1) Hernandézova patička,
2) Pepkova silové elektřina bez krutonů,
3) vymazlená našťouchaná influencerka jako lusk,
4) suspenzor Alessandra Del Piera.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Tigran. Má manželku a syna. Nad výhrou zatím nepřemýšlel. Jako zábavu si pro své hosty připraví poker. Toto menu si vybral, protože je jednoduché a zvládne ho každý. Zároveň, když je někdo zkušený, tak ocení dezert, protože ten je trochu složitější. Ale v celém menu jsou základní suroviny a není to nic složitého. Jak mu to u sporáku půjde a co se bude podávat?
1) Arménský durum,
2) zeleninová polévka,
3) lasagne,
4) éclair.

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete všechny dostupné epizody.

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Exkluzivně pro vás: Přehrajte si druhý díl soutěžní show Česko na grilu na prima+

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty