Premiérové díly Prostřeno! už od 26. srpna. Pražáci se poperou s přípravou pesta

Od 26. srpna začínají na Primě netrpělivě očekávané premiérové díly vaší oblíbené soutěže amatérských kuchařů. V prvním týdnu se podíváme do Prahy a středních Čech. Při pohledu na menu soutěžících se vám budou sbíhat sliny. Sympatická pětice hostitelů se bude snažit vše připravit perfektně, ale bude to stačit na výhru?

Dvě ženy a tři muži. Kdo se ke své plotně postaví s největším zápalem a koho neodradí ani zapeklitý úkol týdne, kterým je tentokrát příprava pesta? Budou mít převahu muži, nebo ženy? Kdo se bude bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou? Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu? Kdo vsadí na novinky světové kuchyně, kdo na českou klasiku? Jak koho oslní mezinárodní kuchyně, kdo zamíchá kartami tím, že nejí maso, případně něco jiného?

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy! Všechny bonusy, recepty nebo hlášky najdete v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno!

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Jako první se do kuchyně postaví freelancer Aleš. Pokud by vyhrál, tak by dovybavil dětem pokojíček a koupil by jim matrace, psací stůl a židle. Další peníze by použil na nákup hrnců a talířů, protože většinu věcí má z druhé ruky z různých výprodejů a od bývalé partnerky. Během zábavy se bude zpívat. Menu sestavil z jídel, která mu chutnají. Na talíři se hostům objeví:
1) Prunus slivovicenzis,
2) černá polévka „Slovácká sopka“,
3) Ušák aneb Moravian Cosa Nostra,
4) poctivý štrúdl.

Úterní večer bude patřit Michaele. Účinkovala v internetovém pořadu Show us. Byla při natáčení Prostřeno!, kdy tetovala do záběrů koníčků jednoho účastníka. Pokud by vyhrála, tak by zaplatila zbytek úvěru na auto nebo by si koupila dovolenou s kamarádkami, případně nový strojek na tetování. Jako zábavu si připraví ukázku své práce, tj. tetování – každý si to vyzkouší na umělou kůži a svůj výtvor si odnese domů. Toto menu si vybrala, protože miluje italskou kuchyni – přijde jí, že není těžká na žaludek. A co se na talířích objeví?
1) Bruschetta s rajčaty,
2) rajčatová polévka,
3) carbonara,
4) panna cotta.

Středeční hostitel Martin chce výhru pro hasiče. Zábava bude hasičská – oblečení do výbavy a pak zkouška hašení u rybníka kousek od základny. Tato jídla se rozhodl připravit proto, že je umí a chutnají mu. Co připraví svým soupeřům a jak jim bude chutnat? Podávat se bude:
1) Rozhuda s pečivem,
2) bramboračka,
3) španělský ptáček se smetanovou omáčkou a domácím knedlíkem,
4) palačinka DOY.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Ondřej. Pokud by vyhrál, tak by dokončil doma pergolu na terase, což by byl dárek pro jeho ženu. Jako zábavu si připraví ochutnávku jídla a kvíz s ním spojený. Menu sestavil z jídel, která miluje celá jeho rodina. Baví ho fotbal, cestování a koncerty – poslouchá rock, metal a punk. Jak bude chutnat jeho menu? Podávat se bude:
1) Telecí tataráček, lanýžová majonéza, parmezán,
2) krevety na bílém víně, šalotka, česnek, máslo,
3) vepřová pluma z českého plemene, gratinované smetanové brambory, pepřová omáčka, demi glace s portským vínem,
4) šlehané mascarpone, puding, sušenka, strouhaná čokoláda.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Vendula. Proč se přihlásila? Chtěla si vyzkoušet vaření před kamerou a překonat svou trému. Menu sestavila z jídel oblíbených u rodiny. Jako zábava proběhne minifotbal. Pomáhá v podnikání svému manželovi a dělá mu administrativu. Podávat se u ní bude:
1) Bruschetta s rajčaty a bazalkou,
2) chřestový krém s pancettou,
3) roastbeef s béarnskou omáčkou a pečeným bramborem,
4) štrúdl do skla.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Tento týden v repríze sledujte speciál s umělci:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty