Jak to bylo, šéfe? Vepřová pluma s celerovými cannelloni podle Tomáše Regera

Jak to bylo, šéfe! (6) - Vepřová pluma se zavináčem z celeru

Moje hodnocení
5x

Zdeněk tentokrát zavítal do vyhlášené brněnské restaurace Element, v které šéfkuchař Tomáš Reger dokazuje, že i z lokálních produktů lze vytvořit výjimečná kulinární díla. Třeba kvalitní vepřové maso se závitky z celeru a sušenými houbami.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z vody, soli a koření namíchejte slaný nálev. Do nálevu naložte maso a nechte ho odležet ideálně přes noc, alespoň po dobu 12 hodin. Pak maso opláchněte a nechte v chladu oschnout.
  2. Z nejširší části celeru na mandolíně nakrájejte tenké plátky do kterých budete balit náplň. Zbytky celeru pak nakrájejte na kostičky. Šalotku nakrájejte najemno.
  3. Šalotky usmažte dozlatova. Přidejte na kostičky nakrájené brambory, celer, zalijte vývarem. Restujte tak dlouho, až se tekutina odvaří dosucha. Přidejte sójovou omáčku, sušené houby a opět vařte dosucha. Dochuťte tymiánem a nechte zchladit. Připravenou směs zabalte do plátků blanšírovaného celeru.
  4. Vývar zredukujte na omáčku. Dochuťte tymiánem, koriandrovým semínkem, sušenými houbami.
  5. Vepřovou plumu opečte ze všech stran dohněda, poté dopečte v troubě při nízké teplotě.
  6. Celerové závitky dejte ohřát společně s masem. Vše naaranžujte na talíř s vepřovým demi-glace. Dozdobte bylinkami a lískovými oříšky a podávejte.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tomáš Reger


Přečtěte si také

Recepty