Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Tiramisu kuličky

Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Kdy tuky (ne)škodí?

Kdy tuky (ne)škodí?

Kdy tuky (ne)škodí? Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Kdy tuky (ne)škodí?

Kdy tuky (ne)škodí? Zdroj: Thinkstock

Možná v zápalu jarního hubnutí vnímáte tuky jako největší nepřátele. Občas ale není rozumné házet všechny potraviny do jednoho pytle. Proč tomu tak je, vám vysvětlí naturopatka a nutriční terapeutka Kateřina Boesenberg.

Seznam.cz banner

Mezi lidmi je rozšířen mýtus, že vše „tučné“ automaticky znamená nezdravé. Jaký je názor odbornice na výživu?

Tuk patří k základním makroživinám, které bychom v jídelníčku rozhodně neměli opomíjet. Tuky dělíme podle původu buďto na rostlinné a živočišné, anebo podle struktury (nasycení) na nasycené a nenasycené. Mezi nasycené (též saturované) patří převážně živočišné tuky, které bývají obecně označovány jako škodlivé, to však není úplně přesná informace. V malém množství jsou pro nás vhodné – pokud si tedy dopřejeme rozumnou porci libového masa, vajec a mléčných výrobků několikrát týdně, je to zcela v pořádku. Problém nastává v případě, když tuk zoxiduje či změní svoji přirozenou strukturu. To se stává například zahřátím na vysokou teplotu, průmyslovým zpracováním či žluknutím – tuk v této podobě je pro náš organismus toxický. Z toho důvodu doporučuji vyhýbat se praženým ořechům, uzeninám, smaženým jídlům a ztuženým tukům, které jsou například přítomny ve většině průmyslově vyráběných cukrovinek.

Zdravé tuky, které nalezneme převážně v rybách, čerstvých ořeších, semenech či za studena lisovaných olejích, jsou naprosto nezbytné pro zdraví nervové soustavy, reprodukčního ústrojí, kardiovaskulárního a imunitního systému. Kromě toho napomáhají správnému metabolismu (a dokonce i zdravému hubnutí), snižují riziko deprese a kognitivních poruch, vyživují pokožku a mají mnoho dalších přínosů...

Salát z pečené řepy s křepelčími vejci
Recepty

Salát z pečené řepy s křepelčími vejci

23

Často se hovoří o zdravotních benefitech nenasycených mastných kyselin. Jaké potraviny bychom si měli dopřávat, chceme-li tělu zajistit dostatek těchto látek?

Mezi nenasycené mastné kyseliny patří mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny. Z této skupiny jsou nejznámější omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které ve správném poměru zdraví prospívají. Omega-3 se v různých poměrech nacházejí ve lněném či konopném semínku, sójových bobech, vlašských ořeších, pšeničných klíčkách, studenovodních rybách a měkkýších. Trochu překvapující je, že je najdeme i v ostružinách. Omega-6 jsou obsaženy v listové zelenině, oříšcích a semenech obecně, zrnech a rostlinných olejích.

Které typy tuků obyvatelům Česka nejčastěji chybí s ohledem na geografickou polohu naší země a zažité stravovací návyky z dob dávno minulých?

Jednoznačně je to konzumace omega-3 mastných kyselin, které se kromě ořechů ve větším množství nacházejí zejména v tučných rybách, jako je losos, tuňák, halibut, sardinky a makrely. Jejich nedostatek pak způsobuje významný nepoměr mezi příjmem omega 6 a omega 3, což posléze snadno vede k různým zánětům. A zánět je počátkem mnoha chorob – kardiovaskulárních obtíží, diabetu, onkologického bujení, kognitivních poruch, jako je například Parkinson, Alzheimer, stařecká demence a celé řady dalších.

Lze jejich nedostatek kompenzovat doplňky stravy?

Pokud nezměníme jídelníček celkově, tak si pouze zařazením doplňku s obsahem omega-3 (například rybího tuku) nebo lžíce lněného oleje do stravy moc nepomůžeme. Jídelníček musí být brán jako celek. Z hlediska tuků je však určitě nezbytné pohlídat si poměr konzumace omega-6 ku omega-3. Západní společnost se pohybuje kolem průměru 16–20 : 1. Správný poměr, který si dokáže poradit například s zánětem revmatoidní artritidy a jinými chronickými chorobami, je však 3 : 1. V praxi to tedy znamená výrazně snížit příjem omega-6.

Na jaře se mnoho lidí ve snaze zhubnout vrhá po výrobcích s označením light, je to rozumné řešení?

Light výrobky obsahují místo tuku cukr, v horším případě pak glukózový fruktózový sirup a nebo umělá sladidla, stevii, různá plnidla a škroby. Při hubnutí si jejich konzumací nijak nepomůžeme, neboť cukr, který tělo nespotřebuje, je stejně přeměněn na tuk. Navíc v potravinářském průmyslu často používaný glukózo-fruktózový sirup má prokázanou spojitost mj. se vznikem diabetu a v některých případech dokonce s onkologickým bujením. Umělá sladidla včetně zdravějších náhražek, jako je stevie, nadměrně stimulují slinivku a diabetes mohou zapříčinit také. Konzumace výrobků označených jako light tedy rozhodně není vhodným řešením.

Dušené kuře ve vývaru s orzo těstovinami
Recepty

Dušené kuře ve vývaru s orzo těstovinami

18

Jak tedy rozumně odlehčit stravu po zimních hodech?

Vsadila bych na kvalitní vývar, zeleninové polévky, dušenou zeleninu, ryby nebo drůbeží maso a rýži, vše ve vyváženém poměru a rozumném množství. Zcela stěžejní je také dostatek čerstvé zeleniny a ovoce. Samozřejmostí by mělo být omezení konzumace červeného a tučného masa, jakýchkoliv přepálených tuků, smažených potravin a dalších pokrmů s vysokou koncentrací tuku obecně. Dále je nutné z jídelníčku vypustit potraviny s obsahem jednoduchých cukrů (sladkosti, bílé pečivo, průmyslově vyráběné limonády a alkoholické nápoje). Pokud nemáte nějaké zdravotní obtíže, můžete zkusit i jednodenní částečný půst, během něhož budete pít pouze tekutiny – filtrovanou vodu, zeleninové džusy, bylinné čaje či miso polévku. Určitě ale pružně reagujte na potřeby svého těla, základem je nevychylovat organismus a psychiku z rovnováhy extrémy a drastickými opatřeními.

Kateřina Boesenberg BHSc, ND

Kvalifikovaná klinická naturopatka a nutriční terapeutka. Vzdělání získala v australském Sydney. Od začátku studií v roce 2003 spolupracovala s naturopatickými klinikami a zdravotnickými zařízeními s rozličným odborným zaměřením, aby získala co nejširší zkušenosti v oboru. Roku 2005 založila vlastní naturopatickou poradnu. Na počátku roku 2010 se přestěhovala ze Sydney do Prahy a vede privátní praxi v Čechách. V roce 2013 založila Českou naturopatickou společnost, jejímž cílem je mj. přiblížit naturopatii české veřejnosti.

Autor: Eva Karlasová

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo ryby ořechy maso cukr hubnutí Česko tipy zánět mastná kyselina omega-3 nenasycené mastné kyseliny zdraví tuky

Návrhy pro vás

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze Maso

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením Sladké

Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

Čum na drát – kouzelný koláč s mákem, který boří internet Sladké

Čum na drát – kouzelný koláč s mákem, který boří internet

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta Sladké

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu Maso

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem


Přečtěte si také

Maso
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Vegetariánské
Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Soutěžící
Jan Bendig by případnou výhru věnoval psímu útulku

Jan Bendig by případnou výhru věnoval psímu útulku

Sladké
Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

Prostřeno!
Prostřeno: Panna cotta s jahodami a bílou čokoládou

Prostřeno: Panna cotta s jahodami a bílou čokoládou

Prostřeno!
Prostřeno: Tagliatelle carbonara podle Karola Kotlára

Prostřeno: Tagliatelle carbonara podle Karola Kotlára

Prostřeno!
Prostřeno: Pappa al pomodoro podle Karola

Prostřeno: Pappa al pomodoro podle Karola

Prostřeno!
Prostřeno: Prosciutto & cantaloupe na špízu

Prostřeno: Prosciutto & cantaloupe na špízu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Sladké
Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

Čum na drát – kouzelný koláč s mákem, který boří internet Sladké

Čum na drát – kouzelný koláč s mákem, který boří internet

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta Sladké

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta

Maso
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu Maso

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Okamura si hraje na premiéra, říká Fischer. Podle Komárka je jeho cesta prázdným gestem Hrozil výbuch ve škole v Uherském Brodě: Proběhla evakuace, nebezpečná látka je v kabinetu Zdříml si Trump při jednání vlády? Před kamerami mu viditelně těžkla víčka

prima-zeny

Vítězka Zrádců Mia: U policie jsem byla shořelá jako svíčka. Poznám, když mi partner lže Jsem ráda, že vyšla naše strategie, oslavuje triumf Mii Daniela. Role věrné jí seděla víc Vítězka Zrádců Mia prozradila původ své přezdívky. Jméno jí bezděčně vybrala maminka

prima-zoom

Lvice roztrhala návštěvníka brazilské zoo Při nejkrvavějším únosu sovětského letadla zahynulo 81 lidí. Moskva přinutila pozůstalé mlčet Explozivní zkáza ruských tankerů. Ukrajinci vzali prosazování sankcí do vlastních rukou

prima-fresh

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

prima-cool

První ohlasy na třetího Avatara Sci-fi propadák roku je nečekaně brzy online. Situace je však malinko složitější Výběr nového Bonda je takřka hotový. Stát se jím má kouzelník z Harryho Pottera

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Barborky: Kdy je trhat, jak se o ně starat a co jejich květy věští? Vánoční výzdoba v Bílém domě: Trump z lega i stovky motýlů Návod, jak snadno vyrobit krmítko pro ptáky i zimní dekoraci v jednom

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.