Suroviny
- červená řepa 8 ks
- sůl
- pepř
- bobkový list 2 ks
- olivový olej 3 lžíce
- voda 2 lžíce
- vinný ocet 1 lžíce
- pomerančová šťáva 2 lžíce
- křepelčí vejce 12 ks
- cibule 1 ks
- estragon 1 lžička
- pažitka 1 lžička
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu položte na čtverec alobalu velký 15 x 15 cm, osolte, opepřete, přidejte kousek bobkového listu, zakápněte olejem a vodou a zabalte. Stejně připravte zbylé řepy, naskládejte je do pekáče a upečte doměkka. Trvá to zhruba 1,5 hodiny. Poznáte to, když do balíčku snadno zajedete nožem, pak je řepa upečená.
- Řepu zchlaďte ve studené vodě, oloupejte, nakrájejte na kostičky a vsypte do mísy. Ochuťte octem, pomerančovou šťávou a zbylým olejem a nechte ještě 30 minut odležet.
- Vejce vařte zhruba 3–4 minuty ve vodě. Zchlaďte je, oloupejte a přepulte.
- K řepě přidejte cibuli a těsně před podáváním i většinu estragonu a pažitky. Rozdělte do talířů, posypte zbylým estragonem a pažitkou a podávejte s vejci.