Chcete vědět, na co si dát při práci s kuřecím masem pozor? A jak ho nevysušit? Vybrali jsme pro vás několik tipů, které v kuchyni jistě oceníte!

5 osvědčených tipů, jak pracovat s kuřecím masem Zdroj: iStock
Chcete vědět, na co si dát při práci s kuřecím masem pozor? A jak ho nevysušit? Vybrali jsme pro vás několik tipů, které v kuchyni jistě oceníte!
Řadí se mezi nejoblíbenější partii z masa – lidé zkrátka milují vykostěná kuřecí prsa, velmi často i bez kůže. Důvodem je pravděpodobně jejich snadná příprava, navíc s tím, že je tento druh masa dietnější. Během přípravy ale musíte dávat pozor. Jelikož v prsních řízcích není příliš tuku, snadno se přepečou a vysuší.
Může se také stát, že maso neupečete rovnoměrně. Je to kvůli větší tloušťce prsou v jedné části.
Do nákupního košíku je přihazujeme možná o něco méně, což je vlastně škoda. Kuřecí stehna jsou víc chuťově výrazná, zkrátka tučnější. A právě tuk je nejen nositelem chuti, ale zároveň i zajistí, aby nebylo maso tolik vysušené.
Jistě víte, že nedopečené kuřecí maso představuje zdravotní rizika. A ani nechutná dobře, jak je tomu například u hovězího, které si běžně a s chutí dáte krvavé.
5 osvědčených tipů, jak pracovat s kuřecím masem 2 Zdroj: iStock
Kuřecí maso je velice náchylné a při práci s ním může dojít ke kontaminaci povrchů. A to rozhodně nechcete.
Receptů na kuře v mléce je několik, pár jich máme i u nás na webu. Proč je ale toto spojení takový hit? Dodá masu na křehkosti a výsledná šťáva, která vznikne spojením mléka a výpeku, je zkrátka neodolatelná. Kuře je pak krásně šťavnaté.
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living