Suroviny
- dýně Hokkaidó menší
- brambory 3 menší
- cibule 1 větší
- rostlinný olej 2 PL
- voda 1 l
- kokosové mléko 1 plechovka
- sůl 1 ML
- kari koření 1 ML
- kurkuma 1/2 ML
Na dozdobení
- dýňová semínka 2 PL
- pažitka
Postup
Dýni Hokkaidó omyjeme (neloupe se), rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na menší kostky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli do zlatova (cca 5–7 minut na středním plamení).
Přidáme dýni a brambory. Přidáme nakrájenou dýni a brambory, krátce je orestujeme s cibulkou (cca 2–3 minuty), aby se zelenina lehce rozvoněla. Přilijeme cca litr vody, aby byla zelenina ponořená. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 20 minut, dokud nejsou dýně i brambory úplně měkké.
Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme vše do hladkého krému. Přidáme kokosové mléko a dochutíme. Vmícháme kokosové mléko, přidáme sůl, kari a kurkumu. Necháme ještě krátce probublat (cca 2–3 minuty), poté stáhneme z plotny. Při podávání ozdobíme dýňovými semínky, chilli a pažitkou.
Autorka receptu: Linda Górecká