Suroviny
- slunečnicový olej (na marinádu) 4-5 PL
- sušený česnek 2 ML
- grilovací koření 2 ML
- naložená sušená rajčata 100 g
- mozzarella (bezlaktózová) 150 g
- máslo (bez laktózy) 30 g
- alobal
- sůl 1,5 ML
- čerstvě namletý pepř 1 ML
Batátové pyré
Na smetanovou sýrovou omáčku
- smetana (bez laktózy) 250 ml
- niva (bez laktózy) 100 g
- sušený česnek 1 ML
Postup
Marinování kuřete (ideálně den předem)
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme každé na kapsu. V misce smícháme olej, granulovaný česnek, sůl, pepř a grilovací koření. Maso v marinádě obalíme a necháme odležet v lednici přes noc, zakryté fólií.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Do každé kapsy vložíme kousek sušených rajčat a plátky mozzarelly. Maso dáme do zapékací mísy, přidáme máslo na chuť a přikryjeme alobalem.
Pečeme přikryté cca 30 minut, pak můžeme odkrýt ještě na 5 minut pro barvu.
Batátové pyré
Oloupeme batáty i brambory, nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do osolené vody, dokud nejsou zcela měkké (cca 15–20 minut).
Slijeme vodu, přidáme teplé mléko, smetanu a máslo (zahřáté v mikrovlnce). Rozmixujeme do hladkého pyré, dochutíme solí.
Nakonec vmícháme nasekanou pažitku a kostičku másla.
Omáčka
V kastrůlku ohřejeme bezlaktózovou smetanu. Přidáme rozdrobenou nivu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
Přidáme granulovaný česnek, případně pepř.
Autorka receptu: Linda Górecká