návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuře pečené v mléce

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Kuře pečené v mléce
Autor: Coolinářka Kuře pečené v mléce
Tento slavný recept Jamieho Olivera je pokládán za jeden z nejlepších postupů, jak připravit kuře. Vůni a chuť šalvěje, citronové kůry, skořice, česneku společně s pečeným masem si zamilujete. A není to nic složitého!

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. V hlubší litinové pánvi nebo hrnci, ve kterém později budete kuře péct, si na troše oleje a másla zprudka osmažte ze všech stran osolené a opepřené kuře.
  3. Nyní ke kuřeti do hrnce přidejte šalvěj, skořici, neoloupané stroužky česneku a na větší kousky nakrájenou citronovou kůru. Vše trochu osolte a zalijte mlékem.
  4. Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 70–80 minut a v průběhu pečení kuře přelévejte výpekem s mlékem.
  5. Podávejte například s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Kuře pečené v mléce 2 Foto: Kuře pečené v mléce; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.