Suroviny
- celé kuře (menší) 1 ks
- šalvěj 1 hrst
- celá skořice 2 ks
- citronová kůra 1
- česnek (neoloupaný) 8–10 stroužků
- mléko cca 500 ml
- máslo 1 lžíce
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- V hlubší litinové pánvi nebo hrnci, ve kterém později budete kuře péct, si na troše oleje a másla zprudka osmažte ze všech stran osolené a opepřené kuře.
- Nyní ke kuřeti do hrnce přidejte šalvěj, skořici, neoloupané stroužky česneku a na větší kousky nakrájenou citronovou kůru. Vše trochu osolte a zalijte mlékem.
- Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 70–80 minut a v průběhu pečení kuře přelévejte výpekem s mlékem.
- Podávejte například s bramborovou kaší. Dobrou chuť!