Kuře pečené v mléce na česneku po gruzínsku

Moje hodnocení
5x

Jednoduché, přímočaré, a přitom mimořádně razantní jídlo vychází z faktu, že ostrost česneku mléko zjemní, ale na oplátku získá na síle. Maso je nádherně šťavnaté a vzniklá šťáva bezkonkurenční.

4 porce
90 minut
ruská

Suroviny

  • kuře o váze cca 1,7 kg, rozdělené na porce 1 ks
  • rostlinný olej, např. slunečnicový 2 lžíce
  • máslo 2 lžíce
  • česnek 8–10 stroužků
  • mletý mák (plnotučné mléko) 250 ml
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Kousky kuřete opláchněte, osušte, potřete olejem, lehce osolte a opepřete.
  2. Velkou pánev rozehřejte, vlijte do ní olej a nechte rozehřát na střední teplotu. Vkládejte kousky kuřete a opékejte je z obou stran – asi 10 minut z jedné strany, pak asi 5 minut ze strany druhé.
  3. Opečené kousky přesuňte do zapékací formy, vložte do trouby a nepřikryté pečte 25 až 30 minut, až bude maso propečené. Pak formu vyndejte a nechte maso chvíli odpočívat. Mezitím pokrájejte a pak rozetřete oloupané stroužky česneku na pastu.
  4. Máslo a případně trochu šťávy z pečení masa rozehřejte v kastrůlku, přidejte česnek a chvíli smažte. Vlijte mléko, uveďte do varu a za stálého míchání povařte 2 minuty.
  5. Kuře vložte zpět do formy, přelijte mlékem s česnekem a vše ještě 5 minut zapékejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty