Kuře pečené v mléce na česneku po gruzínsku
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Kuře pečené v mléce na česneku po gruzínsku
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Jednoduché, přímočaré, a přitom mimořádně razantní jídlo vychází z faktu, že ostrost česneku mléko zjemní, ale na oplátku získá na síle. Maso je nádherně šťavnaté a vzniklá šťáva bezkonkurenční.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Kousky kuřete opláchněte, osušte, potřete olejem, lehce osolte a opepřete.
-
Velkou pánev rozehřejte, vlijte do ní olej a nechte rozehřát na střední teplotu. Vkládejte kousky kuřete a opékejte je z obou stran – asi 10 minut z jedné strany, pak asi 5 minut ze strany druhé.
-
Opečené kousky přesuňte do zapékací formy, vložte do trouby a nepřikryté pečte 25 až 30 minut, až bude maso propečené. Pak formu vyndejte a nechte maso chvíli odpočívat. Mezitím pokrájejte a pak rozetřete oloupané stroužky česneku na pastu.
-
Máslo a případně trochu šťávy z pečení masa rozehřejte v kastrůlku, přidejte česnek a chvíli smažte. Vlijte mléko, uveďte do varu a za stálého míchání povařte 2 minuty.
-
Kuře vložte zpět do formy, přelijte mlékem s česnekem a vše ještě 5 minut zapékejte.
Kuře pečené v mléce na česneku po gruzínsku 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Kuře pečené v mléce na česneku po gruzínsku 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD