Suroviny
- vejce 8
- vanilkový cukr 20 g
- hladká mouka 160 g
- cukr krupice 160 g
- vlažná voda 3 ML
- mascarpone 750 g
- moučkový cukr 50 g
- smetana ke šlehání 250 g
- ovoce (broskve v plechovce)
- ovoce (na ozdobu)
Postup
Korpus
Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky šleháme s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a 3 lžícemi vlažné vody, dokud nevznikne pěna. Přisypeme mouku a na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto vylijeme do formy (průměr cca 24 cm) vyložených pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 15 minut. Po upečení necháme korpusy vychladnout, vyjmeme je z forem a odstraníme pečicí papír.
Krém a sestavení dortu
Mascarpone smícháme v robotu s moučkovým cukrem a smetanou ke šlehání (33 % tuku).
Vložíme první korpus na dno formy. Na něj rozetřeme asi 1/3 krému a nakrájené broskve na plátky dáme po celé ploše. Přiklopíme druhým korpusem a opět vrstvíme další 1/3 krému a broskvemi.
Přiklopíme třetím korpusem a dort obložíme krémem po celém obvodu. Pomocí cukrářského sáčku na vršek naneseme zvýrazněný lem krémové vrstvy.
Ozdoba
Čerstvé maliny, jahody a borůvky na dekoraci vrchu dortu.
Autorka receptu: Linda Górecká