Suroviny
- vykostěná kuřecí stehna, nejlépe s kůží 2 kg
- Olivový olej 2 lžíce
- Máslo 1 lžíce
- čerstvý tymián 6 snítek
- oloupané stroužky z 1 celé palice česneku
- kokosové mléko z plechovky 500 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
Další originální recepty z kuřecího masa najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kousky masa pečlivě osolte a opepřete. Ve velkém silnostěnném kastrolu, který se dá dát do trouby, rozehřejte olej s máslem. Vložte maso a opečte ho z obou stran, z každé asi 4 minuty, až maso zezlátne.
- Vmíchejte tymián a stroužky česneku, pak vlijte kokosové mléko, kastrol přikryjte, vložte do trouby a pečte asi 50 minut až 1 hodinu nebo až bude kuře měkké.
- Kastrol vyndejte z trouby, nechte chvíli stát a pak kuře ihned podávejte, hodí se k němu nejlépe rýže a jako doplněk svěží hlávkový salát.