Suroviny
- kuřecí stehno 4 ks
- kokosové mléko 1 plechovka
- zázvor
- česnek 4 stroužky
- skořice 2 tyčinky
- římský kmín 1 lžička
- kardamom 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- máslo 1 lžíce
- sůl
- koriandr
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Omytá a osušená kuřecí stehna osolte a opepřete. V litinovém hrnci, ve kterém budete později maso péct, je zprudka z obou stran opečte na lžíci másla, aby kůže zezlátla.
- Stehna nyní vyndejte na talíř a slijte omastek a připečené kousky. Maso vraťte do hrnce, přidejte římský kmín, kurkumu a kardamom a zalijte ho kokosovým mlékem (to si v plechovce před otevřením důkladně protřepejte).
- Do kokosového mléka vložte oloupaný a na kousky nakrájený čerstvý zázvor, tyčinky skořice a oloupané celé stroužky česneku, vše ještě trochu osolte. Stehna pečte odkrytá dozlatova asi 30–40 minut, maso občas přelijte výpekem.
- Hotové kuře podávejte s rýží nebo kuskusem a přelité vzniklou kokosovou omáčkou. Pokrm můžete na talíři posypat čerstvým koriandrem.