Suroviny
Postup přípravy
- Nejprve připravte marinádu – promíchejte podmáslí s bazalkou, pestem a najemno nasekaným česnekem.
- Podle chuti přidejte sůl, pepř a kuře v marinádě rovnoměrně obalte.
- Nakonec kuře umístěte vrchní částí (tedy prsy) do marinády dolů a nechte v lednici přes noc naložené.
- Druhý den vyndejte kuře z marinády, kterou z něj trochu očistěte. Ve zbylé marinádě promíchejte nakrájené brambory a nasypte je i s tekutinou naspod pekáče.
- Na brambory položte kuře, které lehce potřete lžičkou pesta, osolte, do pekáče přidejte ještě rozkrojenou palici česneku a pekáč podlijte cca 100 ml vody.
- Pekáč přikryjte poklicí a pečte na 190 °C asi hodinu. Potom víko odklopte a dopékejte dozlatova dalších asi 40 minut.