Suroviny
    
    
Postup přípravy
- Nejprve připravte marinádu – promíchejte podmáslí s bazalkou, pestem a najemno nasekaným česnekem.
 - Podle chuti přidejte sůl, pepř a kuře v marinádě rovnoměrně obalte.
 - Nakonec kuře umístěte vrchní částí (tedy prsy) do marinády dolů a nechte v lednici přes noc naložené.
 - Druhý den vyndejte kuře z marinády, kterou z něj trochu očistěte. Ve zbylé marinádě promíchejte nakrájené brambory a nasypte je i s tekutinou naspod pekáče.
 - Na brambory položte kuře, které lehce potřete lžičkou pesta, osolte, do pekáče přidejte ještě rozkrojenou palici česneku a pekáč podlijte cca 100 ml vody.
 - Pekáč přikryjte poklicí a pečte na 190 °C asi hodinu. Potom víko odklopte a dopékejte dozlatova dalších asi 40 minut.