Suroviny
- smetana ke šlehání 300 ml
- cukr krystal 110 g
- polohrubá mouka 150 g
- kakaový prášek 1 lžíce
- vejce 1 ks
- vanilkový pudink 1 sáček
- mléko 300 ml
- rum 2 lžíce
- máslo 120 g
- borůvky 200 g
Postup přípravy
- Smíchejte smetanu, 70 g cukru a vejce. Dále smíchejte mouku, kypřicí prášek a kakao. Tuto suchou a mokrou směs smíchejte dohromady, důkladně promíchejte a nalijte do formy o průměru 22 cm. Pečte v rozpálené troubě na 160 °C cca na 30 minut.
- Po dobu pečení korpusu připravte máslový pudink. Pudinkový prášek smíchejte se studeným mlékem a cukrem a přiveďte k varu. Jakmile směs zhoustne, odstavte z plotny a vmíchejte rum, máslo a důkladně promíchejte.
- Po upečení nechte korpus cca 5 min vychladnout a pokryjte ho vrstvou ještě teplého pudinku, který ozdobte borůvkami. Nechte vychladnout nejlépe do druhého dne.