návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Květákové řízečky

Hodnoceno: 3x
Květákové řízečky
Autor: Pradobroty.cz Květákové řízečky
Máte rádi smažený květák? V tom případě musíte vyzkoušet tyto perfektní řízečky. Jsou krásně křupavé a voňavé.

Postup

  1. Květák omyjte, rozdělte na jednotlivé růžičky, košťál odstraňte. Růžičky uvařte cca 10 minut v silněji osolené vodě doměkka.
  2. Květák slijte a rozbijte šťouchadlem na brambory a nechte asi 10 minut zchladnout.
  3. Vejce si rozdělte na bílek a žloutek. Žloutky přidejt ke zchladlému květáku, bílek se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu.
  4. Ke květáku se žloutky přidejte mouku a strouhanku a zamíchejte. Nakonec přidejte i sníh z bílků a promíchejte - měla by vzniknout kaše, která nejde tvarovat rukama, ale neteče a celkem drží tvar.
  5. Pokud je směs příliš řídká, přidávejte po lžících strouhanku a opatrně zamíchávejte. Pozor aby se neztratila nadýchanost sněhu z našlehaných bílků.
  6. V kastrůlku rozpalte vyšší vrstvu oleje. Z těsta pomocí dvou lžící tvarujte bochánky a rovnou je házejte do oleje.
  7. Smažte asi 5 minut do zlato-hněda a relativně prudce. Během smažení jednou obraťte. Po osmažení položte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
  8. Dip: Všechny ingredience promíchejte dohromady.
  9. Řízečky podávejte s dipem a vařeným bramborem s máslem a nebo se salátem (a takový rajčatový se ke smaženému květáku hodí dokonale).

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Hlavní jídla