Prima FRESH

Grilované masové kuličky v žemli s italskou rajčatovou omáčkou

Vyzkoušejte skvělé masovo-parmazánové koule v rajčatové omáčce – milované jídlo italského střihu tentokrát ve verzi do ruky a navíc připravené na ohni.

Postup přípravy

  1. Na omáčku dejte olej, česnek a papriku do středně velkého kastrolu a zahřívejte při střední teplotě. Až začne olej bublat, vmíchejte rajčata.
  2. Uveďte do varu, snižte teplotu a vařte, až omáčka trochu zhoustne, asi 15 minut. Vmíchejte bazalku a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Sundejte z plotýnky a nechte stranou.
  3. Na masové koule promíchejte oba druhy masa se strouhankou, vejci, parmazánem, česnekem, petrželkou a paprikou. Vytvarujte asi 16 kuliček, které dobře osolte a opepřete. Rozehřejte gril.
  4. Kuličky potřené olejem grilujte ze všech stran dozlatova celkem asi 8 minut. Dejte stranou.
  5. Na grilu opečte rozkrojené žemle řeznou plochou dolů. Obraťte je, rozložte na ně masové kuličky, zakapejte omáčkou a posypte mozzarellou. Gril přiklopte a žemle chvíli opékejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte.

Vyzkoušejte hovězí kuličky s chorizem na špízu podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Autor článku

Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty