Vyzkoušejte skvělé masovo-parmazánové koule v rajčatové omáčce – milované jídlo italského střihu tentokrát ve verzi do ruky a navíc připravené na ohni.
Grilované masové kuličky v žemli s italskou rajčatovou omáčkou
Postup přípravy
- Na omáčku dejte olej, česnek a papriku do středně velkého kastrolu a zahřívejte při střední teplotě. Až začne olej bublat, vmíchejte rajčata.
- Uveďte do varu, snižte teplotu a vařte, až omáčka trochu zhoustne, asi 15 minut. Vmíchejte bazalku a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Sundejte z plotýnky a nechte stranou.
- Na masové koule promíchejte oba druhy masa se strouhankou, vejci, parmazánem, česnekem, petrželkou a paprikou. Vytvarujte asi 16 kuliček, které dobře osolte a opepřete. Rozehřejte gril.
- Kuličky potřené olejem grilujte ze všech stran dozlatova celkem asi 8 minut. Dejte stranou.
- Na grilu opečte rozkrojené žemle řeznou plochou dolů. Obraťte je, rozložte na ně masové kuličky, zakapejte omáčkou a posypte mozzarellou. Gril přiklopte a žemle chvíli opékejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte.
Vyzkoušejte hovězí kuličky s chorizem na špízu podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE