Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované hovězí kuličky s klobásou chorizo na špízu
Mleté maso na grilu je vždy vděčné a dá se s ním hezky kouzlit. Zkuste tentokrát místo obvyklých placiček připravit kuličky, které nabodnete na špízy společeně s pikantní klobáskou chorizo. Výsledná chuť masa tím dostane španělský šmrnc.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mlěté hovězí maso 500 g
- červená cibule, najemno nasekaná 1/2 ks
- česnek, oloupaný a utřený 2 stroužky
- Paprika 2 špetky
- Oregano 20 g
- Vejce 1 ks
- klobásy chorizo, nakrájené na 1 cm silná kolečka 2 ks
- extra panenský olivový olej
Speciální výbava:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, oregano a vajíčko, vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte kuličky o velikosti menšího golfového míčku.
- Připravené kuličky napichujte na bambusové špejle a prokládejte je kolečky chorizo klobásy. Masové kuličky před grilováním lehce zmáčkněte naplocho. Špízy pokapejte olivovým olejem.
- Připravte gril a rozpalte ho na střední žár. Špízy grilujte 3–4 minuty z každé strany.
- Hotové špízy sundejte z grilu a ihned podávejte.
Šéf na grilu II.
V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.
Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!