Suroviny
- mleté hovězí maso 500 g
- červená cibule (najemno nasekaná) 1/2 ks
- česnek (oloupaný a utřený) 2 stroužky
- paprika 2 špetky
- oregano 20 g
- vejce 1 ks
- klobása chorizo (nakrájené na 1 cm silná kolečka) 2 ks
- extra virgin olivový olej
Speciální výbava
- špejle (bambusové špejle, namočené předem ve studené vodě)
Postup přípravy
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, oregano a vajíčko, vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte kuličky o velikosti menšího golfového míčku.
- Připravené kuličky napichujte na bambusové špejle a prokládejte je kolečky chorizo klobásy. Masové kuličky před grilováním lehce zmáčkněte naplocho. Špízy pokapejte olivovým olejem.
- Připravte gril a rozpalte ho na střední žár. Špízy grilujte 3–4 minuty z každé strany.
- Hotové špízy sundejte z grilu a ihned podávejte.