Neplecha na plechu

Kuřecí křídla s křupavou parmazánovou krustou

Moje hodnocení
1x

Chcete ochutnat skvěle okořeněná křídla se zlatou kůrčičkou a pěkně křupavá? Pak jste na správném místě! Kuřecí křídla s parmezánem jsou perfektním tipem na oběd i večeři. Možná se při jejich konzumaci trochu upatláte, ale za tu chuť to stojí.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Jako první si křídla očistěte od případných chloupků, poté je naporcujte. Křídlo roztáhněte a v obou kloubcích přeřízněte tak, abyste získali tři části. Dvě masité a jednu „letku“. Letku nepoužijete.
  2. Do misky nasypte papriku, cibuli, česnek, mouku a dle potřeby pepř a sůl. Směs promíchejte a poté v ní obalte křídla. Křídla vyskládejte na plech a při teplotě 200 °C je pečte 20 minut.
  3. Poté je obraťte a pečte dalších 15 minut. Než se křídla upečou, nastrouhejte sýr najemno. Jakmile uběhne 30 minut celkového pečení křídel, posypte je parmezánem a nechte ho na nich hezky zapéct. Trvá to zhruba 5 minut.
  4. Hotová křídla podávejte s BBQ omáčkou nebo smetanovým dipem.

Nebo si udělejte pečené kuře podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Nebo pár receptů na kuřecí křídla?

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty