Suroviny
- kuřecí křídla 1 kg
- hladká mouka (na obalení)
- kurkuma špetka
- sladká paprika 1 lžička
- olej (na smažení (do friťáku))
- sůl
- pepř
Chutney
- červená paprika 4 ks
- cibule (středně velká ) 2 ks
- olivový olej (na zakápnutí)
- rajčata (masitá ) 4 ks
- česnek 2 stroužky
- rajčatová passata 200 ml
- med (na dochucení)
- citronová šťáva (na dochucení)
- worcesterová omáčka (na doladění)
- sladká chilli omáčka (sweet & chilli omáčka na doladění)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejdříve rozpulte papriky, zbavte je semínek, oloupejte cibule a podélně je rozkrojte. Přendejte je na plech a pečte je v předehřáté troubě při 210 °C dozlatova, asi 30 minut.
- Mezitím nařízněte a spařte rajčata, aby se snadno loupala. Oloupejte je, odstraňte jádřince a nakrájejte je na kostičky.
- Upečené papriky spařte v sáčku, aby se snadněji stáhly ze slupky, a spolu s cibulí nakrájejte na kostičky.
- Kuřecí křídla ještě ideálně rozkrojte na tři části, paličky, křidélka a letky si nechte na vývar.
- Připravte si směs z hladké mouky, kurkumy, sladké papriky, soli a pepře. V té křídla obalte a smažte je ponořené ve friťáku asi 8 až 10 minut podle velikosti.
- Aby zůstaly teplé, přendejte osmažená křídla na plech a nechte je v troubě při 110 °C dojít.
- V mezifázi dodělejte chutney. Na pánvi rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli, přidejte propasírovaný česnek, orestujte a nakonec vmíchejte rajčata a papriky.
- Restujte při nižší teplotě, dokud se přebytečná voda nezredukuje. Pak přidejte passatu, sůl a pepř a zase trošku redukujte.
- Nakonec chutney dochuťte podle potřeby ještě solí, pepřem, medem a šťávou z citronu.
- My ještě přidali trošku worcesteru a sweet & chilli omáčky pro zpestření chuti. Podávejte se smaženými párty kuřecími křídly.
Smažená kuřecí křídla s pikantním chutney 1 Zdroj: Slepičárna blog