Slepičárna blog

Smažená kuřecí křídla s pikantním chutney

Moje hodnocení
7x

Kuřecí křídla jsou oblíbenou pochutinou všech milovníků obíraček. Mezi které se rozhodně řadíme i my! Proto není divu, že se naše sbírka receptů rozrůstá o další tip – smažená kuřecí křídla s pikatním chutney. Ideální chuťovka pro jakoukoliv příležitost.

4 porce
90 minut

Suroviny

Chutney

Postup přípravy

  1. Nejdříve rozpulte papriky, zbavte je semínek, oloupejte cibule a podélně je rozkrojte. Přendejte je na plech a pečte je v předehřáté troubě při 210 °C dozlatova, asi 30 minut.
  2. Mezitím nařízněte a spařte rajčata, aby se snadno loupala. Oloupejte je, odstraňte jádřince a nakrájejte je na kostičky.
  3. Upečené papriky spařte v sáčku, aby se snadněji stáhly ze slupky, a spolu s cibulí nakrájejte na kostičky.
  4. Kuřecí křídla ještě ideálně rozkrojte na tři části, paličky, křidélka a letky si nechte na vývar.
  5. Připravte si směs z hladké mouky, kurkumy, sladké papriky, soli a pepře. V té křídla obalte a smažte je ponořené ve friťáku asi 8 až 10 minut podle velikosti.
  6. Aby zůstaly teplé, přendejte osmažená křídla na plech a nechte je v troubě při 110 °C dojít.
  7. V mezifázi dodělejte chutney. Na pánvi rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli, přidejte propasírovaný česnek, orestujte a nakonec vmíchejte rajčata a papriky.
  8. Restujte při nižší teplotě, dokud se přebytečná voda nezredukuje. Pak přidejte passatu, sůl a pepř a zase trošku redukujte.
  9. Nakonec chutney dochuťte podle potřeby ještě solí, pepřem, medem a šťávou z citronu.
  10. My ještě přidali trošku worcesteru a sweet & chilli omáčky pro zpestření chuti. Podávejte se smaženými párty kuřecími křídly.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty