Smažená kuřecí křídla s pikantním chutney
Zdroj: Slepičárna blog
Smažená kuřecí křídla s pikantním chutney
Zdroj:
Slepičárna blog
Kuřecí křídla jsou oblíbenou pochutinou všech milovníků obíraček. Mezi které se rozhodně řadíme i my! Proto není divu, že se naše sbírka receptů rozrůstá o další tip – smažená kuřecí křídla s pikatním chutney. Ideální chuťovka pro jakoukoliv příležitost.
Postup přípravy
-
Nejdříve rozpulte papriky, zbavte je semínek, oloupejte cibule a podélně je rozkrojte. Přendejte je na plech a pečte je v předehřáté troubě při 210 °C dozlatova, asi 30 minut.
-
Mezitím nařízněte a spařte rajčata, aby se snadno loupala. Oloupejte je, odstraňte jádřince a nakrájejte je na kostičky.
-
Upečené papriky spařte v sáčku, aby se snadněji stáhly ze slupky, a spolu s cibulí nakrájejte na kostičky.
-
Kuřecí křídla ještě ideálně rozkrojte na tři části, paličky, křidélka a letky si nechte na vývar.
-
Připravte si směs z hladké mouky, kurkumy, sladké papriky, soli a pepře. V té křídla obalte a smažte je ponořené ve friťáku asi 8 až 10 minut podle velikosti.
-
Aby zůstaly teplé, přendejte osmažená křídla na plech a nechte je v troubě při 110 °C dojít.
-
V mezifázi dodělejte chutney. Na pánvi rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli, přidejte propasírovaný česnek, orestujte a nakonec vmíchejte rajčata a papriky.
-
Restujte při nižší teplotě, dokud se přebytečná voda nezredukuje. Pak přidejte passatu, sůl a pepř a zase trošku redukujte.
-
Nakonec chutney dochuťte podle potřeby ještě solí, pepřem, medem a šťávou z citronu.
-
My ještě přidali trošku worcesteru a sweet & chilli omáčky pro zpestření chuti. Podávejte se smaženými párty kuřecími křídly.
Smažená kuřecí křídla s pikantním chutney 1
Zdroj: Slepičárna blog
Smažená kuřecí křídla s pikantním chutney 1
Zdroj:
Slepičárna blog