Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jamajská křídla

4 porce
do 1,5 hodiny
Jamajská křídla
Jamajská křídla Autor: Marek Kučera
Jamajská kuchyně je známá mimo jiné inovativním používáním koření a ovoce i ve slaných pokrmech a tento recept je toho jasným důkazem. Vůně pomeranče se s chutí a vůní kuřete snoubí naprosto dokonale.
Reklama

Článek

6 báječných receptů na kuřecí křidýlka Foto:

6 báječných receptů na kuřecí křidýlka

Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Reklama

Postup

  1. Kousky kuřete pečlivě osolte a opepřete. Do silnostěnného kastrolu vlijte 2 lžíce oleje a rozehřejte ho na středním stupni. Pak na něm opečte kousky kuřete ze všech stran, asi 5 až 6 minut. Vyjměte je děrovanou naběračkou a nechte stranou na talíři.
  2. Do kastrolu dejte cibuli a smažte ji asi 5 minut dozlatova. Přidejte med a smažte 5 minut, až bude cibule lehce zkaramelizovaná. Přidejte badyán a skořici, vlijte čaj a vývar a uveďte do varu.
  3. Až se bude tekutina vařit, vložte kousky kuřete a meruňky, kastrol zakryjte pokličkou a na nízkém stupni vařte 40 minut, až bude kuře měkké.
  4. Mezitím v malé pánvi rozehřejte zbylý olej a pečte na něm rozkrojenou limetu řeznou plochou dolů. Pět minut před dokončením přidejte do kastrolu opečenou limetu a vše osolte a opepřete.
  5. Vyjměte skořici a badyán, kuře rozdělte na talíře a podávejte posypané nasekaným koriandrem, nejlépe s rýží a nějakým zeleným salátem.
Reklama

Jamajská křídla  Foto: Jamajská křídla; foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama