Suroviny
- kuřecí křídla 1,5 kg
- hladká mouka 3 lžíce
- kečup (kvalitní ) 4 lžíce
- sůl
- pepř
Bbq omáčka
- vinný ocet 100 ml
- chilli omáčka (sweet and chilli omáčka) 4 lžíce
- sójová omáčka 1 lžička
- tabasco 1–2 lžíce
- sušený česnek 2 lžičky
- máslo 150 g
- med 2 lžíce
Článek
6 báječných receptů na kuřecí křidýlka
Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Postup přípravy
- Kuřecí křídla naporcujte na polovinu, na paličku a tzv. letku.
- Špičku můžete úplně odkrojit a vyhodit. Nebo taky ne. Obalte je v mouce smíchané se solí a pepřem a nakonec ještě v kečupu. Přikryjte je v míse potravinářskou fólií a nechte v ledničce alespoň 30 minut odležet.
- Mezitím si připravte BBQ omáčku. Dejte pánev na plotnu, rozpalte ji a vlijte do ní ocet, sweet and chilli a sójovou omáčku, Tabasco a vmíchejte sušený česnek.
- Přiveďte k varu. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, přidejte máslo a med. Nechte máslo rozpustit, vypněte teplotu a nechte vlhkost z BBQ omáčky odpařit.
- Vyndejte kuřecí křídla z ledničky. Orestujte je na sucho na pánvi ze všech stran dozlatova. Pak je naložte do BBQ omáčky, aby maso bylo obalené, a přendejte do pekáčku.
- Zalijte zbývající omáčkou a přiklopte. Křidélka pečte v předehřáté troubě při 195 °C asi 30 minut. Pak je odklopte a pečte ještě dozlatova, asi 10 minut.