Suroviny
- kuřecí křídla 1,5 kg
 - hladká mouka 3 lžíce
 - kečup (kvalitní ) 4 lžíce
 - sůl
 - pepř
 
Bbq omáčka
- vinný ocet 100 ml
 - chilli omáčka (sweet and chilli omáčka) 4 lžíce
 - sójová omáčka 1 lžička
 - tabasco 1–2 lžíce
 - sušený česnek 2 lžičky
 - máslo 150 g
 - med 2 lžíce
 
Článek
6 báječných receptů na kuřecí křidýlka
Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Postup přípravy
- Kuřecí křídla naporcujte na polovinu, na paličku a tzv. letku.
 - Špičku můžete úplně odkrojit a vyhodit. Nebo taky ne. Obalte je v mouce smíchané se solí a pepřem a nakonec ještě v kečupu. Přikryjte je v míse potravinářskou fólií a nechte v ledničce alespoň 30 minut odležet.
 - Mezitím si připravte BBQ omáčku. Dejte pánev na plotnu, rozpalte ji a vlijte do ní ocet, sweet and chilli a sójovou omáčku, Tabasco a vmíchejte sušený česnek.
 - Přiveďte k varu. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, přidejte máslo a med. Nechte máslo rozpustit, vypněte teplotu a nechte vlhkost z BBQ omáčky odpařit.
 - Vyndejte kuřecí křídla z ledničky. Orestujte je na sucho na pánvi ze všech stran dozlatova. Pak je naložte do BBQ omáčky, aby maso bylo obalené, a přendejte do pekáčku.
 - Zalijte zbývající omáčkou a přiklopte. Křidélka pečte v předehřáté troubě při 195 °C asi 30 minut. Pak je odklopte a pečte ještě dozlatova, asi 10 minut.