Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí křídla v BBQ omáčce
Umíte si představit barbecue kuřecí křídla jinak než v létě na grilu? My ano! Máme totiž troubu a vy určitě taky, tak si je užijte i při mrazu – pěkně doma. ;)
do 1 hodiny
4 porce
Článek
6 báječných receptů na kuřecí křidýlka
Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Suroviny (4 porce)
- kuřecí křídla 1,5 kg
- hladká mouka 3 lžíce
- sůl, pepř
- kvalitní kečup 4 lžíce
BBQ omáčka:
- vinný ocet 100 ml
- sweet and chilli omáčka 4 lžíce
- Sójová omáčka 1 lžička
- Tabasco 1–2 lžíce
- sušený česnek 2 lžičky
- Máslo 150 g
- Med 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuřecí křídla naporcujte na polovinu, na paličku a tzv. letku.
- Špičku můžete úplně odkrojit a vyhodit. Nebo taky ne. Obalte je v mouce smíchané se solí a pepřem a nakonec ještě v kečupu. Přikryjte je v míse potravinářskou fólií a nechte v ledničce alespoň 30 minut odležet.
- Mezitím si připravte BBQ omáčku. Dejte pánev na plotnu, rozpalte ji a vlijte do ní ocet, sweet and chilli a sójovou omáčku, Tabasco a vmíchejte sušený česnek.
- Přiveďte k varu. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, přidejte máslo a med. Nechte máslo rozpustit, vypněte teplotu a nechte vlhkost z BBQ omáčky odpařit.
- Vyndejte kuřecí křídla z ledničky. Orestujte je na sucho na pánvi ze všech stran dozlatova. Pak je naložte do BBQ omáčky, aby maso bylo obalené, a přendejte do pekáčku.
- Zalijte zbývající omáčkou a přiklopte. Křidélka pečte v předehřáté troubě při 195 °C asi 30 minut. Pak je odklopte a pečte ještě dozlatova, asi 10 minut.
Slepičárna blog
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.