Suroviny
- plnotučný bílý jogurt 370 g
- rajčatový protlak 1 lžíce
- čerstvě vymačkaná citronová šťáva 1 lžíce
- směs koření garam masala 2 lžičky
- mletá kurkuma 1 lžička
- kajenský pepř 1/4 lžičky
- kuřecí křídla 1,5 kg
- olivový olej 2 lžíce
- chemicky neošetřený citron 1 ks
- nasekaný čerstvý koriandr 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Polovinu jogurtu promíchejte s rajčatovým protlakem, citronovou šťávou, kořením garam masala, 1 lžičkou soli, kurkumou a kajenským pepřem.
- Ostrým nožem oddělte všechny tři části křídla a špičky vyhoďte. Křídla vložte do připravené jogurtové směsi, zakryjte je potravinářskou fólií a nechte alespoň 30 minut marinovat v lednici.
- Troubu nastavte na program grilování a předehřejte na vysokou teplotu, nejméně 220 °C. Plech vyložte alobalem, potřete ho olejem a vyskládejte vedle sebe kuřecí křídla. Grilujte je 8 minut, vyjměte, křídla otočte a grilujte 8 minut i z druhé strany.
- Na omáčku promíchejte zbylý jogurt, šťávu a strouhanou kůru z 1 citronu a koriandr, promíchejte, osolte a opepřete a podávejte s grilovanými křídly.
Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou Zdroj: Rychlé večeře: Kuře