návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou
Autor: Rychlé večeře: Kuře Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou
Typické indické jídlo zdomácnělo v Evropě díky Britům. Příjemně pálivé voňavé šťavnaté kuře připravovali místní v oválných pecích tandoor, ve kterých teplota dosahovala téměř 500 °C a maso tak bylo hotové během chviličky. Speciální pec si Angličané domů přivézt nemohli, a tak si nechali od indických kuchařů namíchat originální směs koření na kuřecí tandoori a exotické jídlo tak získalo chytlavý název. Podávejte ho s pečenými bramborami nakrájenými na kostičky, které můžete namáčet do jogurtové omáčky, a zelným salátem.

Postup

  1. Polovinu jogurtu promíchejte s rajčatovým protlakem, citronovou šťávou, kořením garam masala, 1 lžičkou soli, kurkumou a kajenským pepřem. 
  2. Ostrým nožem oddělte všechny tři části křídla a špičky vyhoďte. Křídla vložte do připravené jogurtové směsi, zakryjte je potravinářskou fólií a nechte alespoň 30 minut marinovat v lednici. 
  3. Troubu nastavte na program grilování a předehřejte na vysokou teplotu, nejméně 220 °C. Plech vyložte alobalem, potřete ho olejem a vyskládejte vedle sebe kuřecí křídla. Grilujte je 8 minut, vyjměte, křídla otočte a grilujte 8 minut i z druhé strany. 
  4. Na omáčku promíchejte zbylý jogurt, šťávu a strouhanou kůru z 1 citronu a koriandr, promíchejte, osolte a opepřete a podávejte s grilovanými křídly. 
Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou
Autor: Rychlé večeře: Kuře Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou

Rychlé večeře: Kuře
Kate McMillan

Nejoblíbenější maso, po němž saháme prakticky kdykoliv. A tohle je praktická příručka, která kdykoliv poradí, co s ním, když už nám docházejí nápady. Padesátka hlavních jídel, příloh i salátů, jídel na víkend, na párty nebo pro dva, chytré triky, které práci ještě víc usnadní, nápady, tipy – prostě arzenál pro všechny, kdo kuře zařazují do jídelníčku občas nebo by ho nejraději jedli pořád.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně