Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou
Zdroj: Rychlé večeře: Kuře
Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou
Zdroj:
Rychlé večeře: Kuře
Typické indické jídlo zdomácnělo v Evropě díky Britům. Příjemně pálivé voňavé šťavnaté kuře připravovali místní v oválných pecích tandoor, ve kterých teplota dosahovala téměř 500 °C a maso tak bylo hotové během chviličky. Speciální pec si Angličané domů přivézt nemohli, a tak si nechali od indických kuchařů namíchat originální směs koření na kuřecí tandoori a exotické jídlo tak získalo chytlavý název. Podávejte ho s pečenými bramborami nakrájenými na kostičky, které můžete namáčet do jogurtové omáčky, a zelným salátem.
Postup přípravy
-
Polovinu jogurtu promíchejte s rajčatovým protlakem, citronovou šťávou, kořením garam masala, 1 lžičkou soli, kurkumou a kajenským pepřem.
-
Ostrým nožem oddělte všechny tři části křídla a špičky vyhoďte. Křídla vložte do připravené jogurtové směsi, zakryjte je potravinářskou fólií a nechte alespoň 30 minut marinovat v lednici.
-
Troubu nastavte na program grilování a předehřejte na vysokou teplotu, nejméně 220 °C. Plech vyložte alobalem, potřete ho olejem a vyskládejte vedle sebe kuřecí křídla. Grilujte je 8 minut, vyjměte, křídla otočte a grilujte 8 minut i z druhé strany.
-
Na omáčku promíchejte zbylý jogurt, šťávu a strouhanou kůru z 1 citronu a koriandr, promíchejte, osolte a opepřete a podávejte s grilovanými křídly.
Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou
Zdroj: Rychlé večeře: Kuře
Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou
Zdroj:
Rychlé večeře: Kuře