My Cooking Diary

Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě

Moje hodnocení
15x

Šťavnatá, skvěle dochucená a hlavně chutná! Přesně tak můžeme popsat tato pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě, která jsou plná asijských chutí. Jestli se řadíte mezi milovníky obíraček, určitě je musíte vyzkoušet. :)

4 porce
90 minut
asijská

Suroviny

K podávání

Nebo máte snad raději kuřecí stehna? Pokud ano, i pro vás máme skvělý výběr těch nejlepších receptů.

Postup přípravy

  1. Nejdřív připravte marinádu na křídla. Zázvor oloupejte a nastrouhejte, z citronové trávy sloupněte tři vrstvy, odkrojte spodní měkkou bílou část a nasekejte ji najemno (zbytek citronové trávy můžete použít buď při pečení nebo třeba do vývaru).
  2. Do misky dejte olej, kečup, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, sweet chilli omáčku a všechno pořádně promíchejte.
  3. Křídla překrojte v kloubu tak, aby vznikly dvě části. Můžete odkrojit i tu třetí část bez masa (občas se prodávají křídla už bez ní, ale s ní se líp drží).
  4. Nakrájená křídla pak pořádně obalte v marinádě a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Křídla na plech nesypte přímo z misky, protože přebytečná omáčka se na něm pak zbytečně připaluje.
  6. Křídla pečte dohromady cca 50 minut na 200 °C. Na posledních patnáct minut vždycky křídla obraťte, aby se udělala kůrka i na druhé straně. Pokud máte rádi hodně připečená křídla, tak doporučujeme použít na posledních pár minut funkci horký vzduch (pokud máte).
  7. Zbylou marinádu nechte na plotně trošku projít varem a upečená křídla v ní pak trošku obalte.
  8. Podávejte s nakrájenou mrkví, řapíkatým celerem, pečivem a dipem z jogurtu (může být i zakysaná smetana), česneku, soli a bylinek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

My Cooking Diary


Přečtěte si také

Recepty