reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě
Autor: My Cooking Diary Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě

Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě

Hodnoceno: 6x
Šťavnatá, skvěle dochucená a hlavně chutná! Přesně tak můžeme popsat tato pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě, která jsou plná asijských chutí. Jestli se řadíte mezi milovníky obíraček, určitě je musíte vyzkoušet. :)
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Nebo máte snad raději kuřecí stehna? Pokud ano, i pro vás máme skvělý výběr těch nejlepších receptů

reklama

Postup

  1. Nejdřív připravte marinádu na křídla. Zázvor oloupejte a nastrouhejte, z citronové trávy sloupněte tři vrstvy, odkrojte spodní měkkou bílou část a nasekejte ji najemno (zbytek citronové trávy můžete použít buď při pečení nebo třeba do vývaru).
  2. Do misky dejte olej, kečup, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, sweet chilli omáčku a všechno pořádně promíchejte.
  3. Křídla překrojte v kloubu tak, aby vznikly dvě části. Můžete odkrojit i tu třetí část bez masa (občas se prodávají křídla už bez ní, ale s ní se líp drží).
  4. Nakrájená křídla pak pořádně obalte v marinádě a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Křídla na plech nesypte přímo z misky, protože přebytečná omáčka se na něm pak zbytečně připaluje.
  6. Křídla pečte dohromady cca 50 minut na 200 °C. Na posledních patnáct minut vždycky křídla obraťte, aby se udělala kůrka i na druhé straně. Pokud máte rádi hodně připečená křídla, tak doporučujeme použít na posledních pár minut funkci horký vzduch (pokud máte).
  7. Zbylou marinádu nechte na plotně trošku projít varem a upečená křídla v ní pak trošku obalte.
  8. Podávejte s nakrájenou mrkví, řapíkatým celerem, pečivem a dipem z jogurtu (může být i zakysaná smetana), česneku, soli a bylinek.
Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě
Autor: My Cooking Diary Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě

My Cooking Diary
Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování.

V roce 2017 jsem vydala svou první kuchařku, v které najdete 90 receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden měsíc. Navíc je na začátku 10 základních receptů, které se vám budou hodit pro tvorbu těch ostatních.

reklama

reklama