Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě

Moje hodnocení
6x

Šťavnatá, skvěle dochucená a hlavně chutná! Přesně tak můžeme popsat tato pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě, která jsou plná asijských chutí. Jestli se řadíte mezi milovníky obíraček, určitě je musíte vyzkoušet. :)

4 porce
90 minut
asijská

Suroviny

  • kuřecí křídla cca 20 ks
  • česnek 2 velké stroužky
  • zázvor (čerstvý zázvor) cca 5 cm dlouhý a 2 cm široký
  • citronová tráva 2 menší stonky
  • slunečnicový olej 1 lžíce
  • kečup 2 lžíce
  • sójová omáčka 4 lžíce
  • sladká chilli omáčka 100 ml
  • čerstvá chilli paprička

K podávání

  • bílý jogurt nebo zakysaná smetana 1 kelímek
  • česnek 1 menší stroužek
  • čerstvé bylinky (koriandr, petrželka, pažitka, …)
  • sůl (sůl a čerstvě mletý pepř)
  • mrkev
  • řapíkatý celer (kdo nemá rád, tak okurku)
  • čerstvé pečivo

Nebo máte snad raději kuřecí stehna? Pokud ano, i pro vás máme skvělý výběr těch nejlepších receptů.

Postup přípravy

  1. Nejdřív připravte marinádu na křídla. Zázvor oloupejte a nastrouhejte, z citronové trávy sloupněte tři vrstvy, odkrojte spodní měkkou bílou část a nasekejte ji najemno (zbytek citronové trávy můžete použít buď při pečení nebo třeba do vývaru).
  2. Do misky dejte olej, kečup, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, sweet chilli omáčku a všechno pořádně promíchejte.
  3. Křídla překrojte v kloubu tak, aby vznikly dvě části. Můžete odkrojit i tu třetí část bez masa (občas se prodávají křídla už bez ní, ale s ní se líp drží).
  4. Nakrájená křídla pak pořádně obalte v marinádě a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Křídla na plech nesypte přímo z misky, protože přebytečná omáčka se na něm pak zbytečně připaluje.
  6. Křídla pečte dohromady cca 50 minut na 200 °C. Na posledních patnáct minut vždycky křídla obraťte, aby se udělala kůrka i na druhé straně. Pokud máte rádi hodně připečená křídla, tak doporučujeme použít na posledních pár minut funkci horký vzduch (pokud máte).
  7. Zbylou marinádu nechte na plotně trošku projít varem a upečená křídla v ní pak trošku obalte.
  8. Podávejte s nakrájenou mrkví, řapíkatým celerem, pečivem a dipem z jogurtu (může být i zakysaná smetana), česneku, soli a bylinek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

My Cooking Diary


Přečtěte si také

Recepty