Suroviny
- sójová omáčka 1/4 hrnku
- med 2 lžíce
- rýžový ocet 1 lžíce
- omáčka Sriracha 1 lžíce
- zázvor (nastrouhaný) 1 lžíce
- česnek (prolisovaný) 1 lžíce
- filet z lososa (nakrájený na 4 ks) celkem cca 450 g
- sezamový olej 1 a 1/2 lžičky
Postup přípravy
- V plastovém pytlíku se zipem smíchejte sójovou omáčku, med, ocet, srirachu, zázvor a česnek.
- Poté přidejte lososa, jemně zatřepte, aby se kousky obalily marinádou a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu.
- Kusy ryby vyndejte z pytlíku, marinádu si schovejte. Rozehřejte pánev na středně vysokém plameni a vlijte sezamový olej.
- Pokryjte jím celé dno pánve a vložte lososa. Opečte dohněda, měly by stačit 2–3 minuty.
- Otočte a opékejte další 2 minuty. Snižte plamen a vlijte do pánve uschovanou marinádu.
- Přikryjte pokličkou a povařte ai 4–5 minut.
- Hotovou rybu zasypejte jarní cibulkou (nebo sezamovými semínky) a podávejte s rýží.