Suroviny
- tofu 400 g
- rýžové víno 50 ml
- česnek (utřený) 2 stroužky
- zázvor (čerstvý nastrouhaný) 1 lžička
- bramborový škrob 1 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- chilli omáčka 2 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- houby (houby shitake) 150 g
- květák 1 ks
- arašídový olej 3 lžíce
- limetková šťáva (podle chuti)
- sůl
- koriandr
- jasmínová rýže
Postup přípravy
- V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, chilli omáčku, víno, prolisovaný česnek, kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíci bramborového škrobu. Tofu nakrájejte na kostičky a naložte do marinády.
- Houby nakrájejte na nudličky, květák rozeberte na malé růžičky. Rozpalte pánev wok, rozehřejte v ní lžíci oleje a osmahněte na něm kostky tofu okapané od marinády. Vyjměte, dejte stranou, přidejte olej a opečte květák s houbami.
- Přidejte marinádu, limetkovou šťávu a opečené tofu. Společně krátce zvolna povařte, přidejte nať koriandru, okořeňte čerstvě mletým pepřem, případně dosolte.
- Podávejte s jasmínovou rýží.
Připravte si tofu s květákem podle videoreceptu: