Kuchařka kořeněná životem

Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera

Moje hodnocení
0x

Křehké listové trubičky plněné nadýchaným borůvkovým sněhem kombinují jemnost a ovocnou svěžest v elegantním dezertu. Nejlépe chutnají s čerstvě a vlastnoručně nasbíranými borůvkami, ale mimo sezonu klidně použijte borůvkový džem. Nechte se vést receptem od šéfkuchaře Marka Fichtnera, který představil ve své nové kuchařce.

10 porcí
45 minut

Kremrole

Borůvkový sníh

Postup přípravy

  1. Hotové vyválené listové těsto rozdělte na 10 stejných pruhů širokých zhruba 2–3 cm. Žloutky smíchejte s vodou a potřete pruhy těsta.

  2. Těsto namotávejte na formičky tak, aby natřená strana těsta byla na vnější straně. Pruhy přes sebe překrývejte minimálně několika milimetry, aby kremrole nebyly moc silné.

  3. Pečte při 180 °C asi 17 minut. Po vychladnutí sundejte z formiček.

  4. Na krém vše smíchejte v míse a na vodní lázni za stálého míchání zahřejte na 70 °C. Poté směs vyšlehejte v pevný sníh.

  5. Cukrářským sáčkem plňte do hotových pocukrovaných kremrolí.

Vyzkoušejte také pečené listové těsto s tvarohem a jablečným želé podle návodného videoreceptu

Zdroj receptu

Kuchařka kořeněná životem

Marek Fichtner Kuchařka kořeněná životem

Marek Fichtner, šéfkuchař vyhlášené pražské restaurace Červený Jelen, muž s životním příběhem hodným amerického snu, servíruje 80 receptů inspirovaných lesem, vodami, zahradou a dvorkem. Jeho cesta vedla z malé vesnice až na paluby zaoceánských parníků a do královských paláců – a propsala se i do jeho první kuchařky.

„Mám stovky receptů, ale do kuchařky jsem vybral 80 – těch  opravdu vyzkoušených a tisíckrát odvařených v Červeném Jelenovi, těch, které za sedm let, co je Červený Jelen otevřený, patří mezi hosty k nejoblíbenějším. Snažil jsem se, aby recepty každý domácí kuchtík jednoduše pochopil a aby byly suroviny běžně dostupné. Všechny recepty jsou funkční a jednoduché a určitě není třeba se jich  bát," říká Marek Fichtner.

Vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů