Kremrole
- listové těsto (vyválené) 275 g (1 balení)
- žloutek 1 ks
- voda 10 g
Borůvkový sníh
- bílek 5 ks
- borůvkový džem 50 g
- moučkový cukr 400 g
Postup přípravy
Hotové vyválené listové těsto rozdělte na 10 stejných pruhů širokých zhruba 2–3 cm. Žloutky smíchejte s vodou a potřete pruhy těsta.
Těsto namotávejte na formičky tak, aby natřená strana těsta byla na vnější straně. Pruhy přes sebe překrývejte minimálně několika milimetry, aby kremrole nebyly moc silné.
Pečte při 180 °C asi 17 minut. Po vychladnutí sundejte z formiček.
Na krém vše smíchejte v míse a na vodní lázni za stálého míchání zahřejte na 70 °C. Poté směs vyšlehejte v pevný sníh.
Cukrářským sáčkem plňte do hotových pocukrovaných kremrolí.